Direct naar de inhoud.

Christelijk samenzijn tijdens Zomerweek ‘Vrij Zijn’ Pagedal

  • door:
  • op:
Vollebak ‘Vrij Zijn’ op en rondom het Pagecentrum – (foto RTV1)

STADSKANAAL – (video) De conferentie en het zomerkamp van de christelijke beweging ‘Vrij Zijn’ mag zich verheugen op enkele duizenden deelnemers. Het Pagedal is de eerste week van augustus overspoelt met christenen uit allerlei kerken en stromingen. De deelnemers komen overal vandaan. Niet alleen uit heel Nederland maar ook uit onze buurlanden.

Eenheid in Christus
Woordvoerder Wilkin van de Kamp: “Ieder jaar wordt onze beweging groter. Het is fijn om hier, in dit prachtige Pagedal in Stadskanaal, samen met christenen van alle geloofsovertuigingen onze eenheid in Christus te vieren”. De beweging bestaat uit hele families. Vaders en moeders met hun kinderen. Opvallend veel jongeren.

zomerkamp

De zomercamping (F: RTV1)

Het zomerkamp is er van 30 juli tot 4 augustus en heeft als thema ‘When heaven touches earth’. Op het terrein rondom het Page-centrum zijn tijdelijke onderkomens gemaakt voor muziek en conferentie. De deelnemers hebben de camping volledig bezet en de infrastructuur ziet er prima uit (ook voor de allerkleinsten).

De middenstand van Stadskanaal profiteert van de tijdelijke toeloop maar lijkt nauwelijks voorbereid te zijn op zoveel ‘extra inwoners’. Ze kunnen gerust zijn want volgend jaar komt ‘Vrij Zijn’ zeker terug naar het Pagedal.

  • De RTV1 videoreportage is ook te zien op ons TV kanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal