Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verenigingen niet meer welkom in Pagecentrum

Pagecentrum

STADSKANAAL – Het Pagecentrum in Stadskanaal gaat verbouwen. Zo komt er nieuw, multifunctioneel zwembad. De huidige zwembaden zijn 23 jaar oud en aan vervanging toe zegt Edwin Postma, directeur van het sport- en recreatiecentrum. Door het samenvoegen van beide zwembaden komt er ruimte op de plek van het oude recreatiebad. Op deze plek komt een conferentieruimte.

Klein zwembadje

Het vernieuwen van het zwemgedeelte is een klap voor diverse verenigingen. Het nieuwe zwembad is namelijk klein, niet verwarmd en slechts enkele meters groot. Er heerst grote teleurstelling bij stichting DWS. Deze stichting maakte al 22 jaar gebruik van het verwarmde bad voor mensen met een spieraandoening.

Ook duikvereniging Latimeria is boos. Ze zijn na de verbouwing niet meer welkom in het Pagedal. Evenals de kanovereniging KVSO. Maar er is meer aan de hand met het Pagedal complex. Er wordt gewezen richting de eigenaar, Christelijke gemeente Nederland (Noorse Broeders). Die zou bezig zijn met een metamorfose in het nadeel van diverse sportverenigingen uit Stadskanaal.

Erfpacht

De gemeente Stadskanaal moet erop toezien dat het Pagecentrum de erfpachtovereenkomst in de toekomst blijft handhaven. Dat stellen de gedupeerde verenigingen in een gezamenlijke brief aan alle politieke partijen in de gemeenteraad van Stadskanaal.

Gemeenteraad

De gemeente Stadskanaal wil niet eerder reageren dan op 6 november wanneer deze brief behandeld wordt tijdens de raadsvergadering.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

4 Reacties op “Verenigingen niet meer welkom in Pagecentrum

  1. Dit heb ik jaren geleden al gezegd dat dit zou gebeuren dat wij als bewoners van stadskanaal totaal niet meer welkom waren. Mijn kinderen en hun vrienden zijn toen ze 13 jaar waren een keer me honkbalknuppels bedreigd en van het terrein verwijderd we zijn er nog lang niet met deze mensen
    Mvg Ruud

  2. Jaren geleden moest met alle geweld overdekt zwembad de wieke dicht ondat er een multifunctioneel zwembad en de rest zou komen op kosten van de inwoners van stadskanaal.Na jaren heeft de gemeente achterbaks als ze zijn om het hele spul gauw over te doen aan de noorse broeders voor een symbolisch bedrag vanaf dat moment waren de inwoners keer op keer de dupe omdat de boel gewoon dicht ging als er een conferentie was of bedenk maar wat maar voor de inwoners was de lol er gauw af en nu is het helemaal voorbij omdat die noorse broeders alle mensen buiten de deur wil houden dmv verbouwingen waar de normale belastingbetaler niet meer welkom is totale schande en te gek voor woorden .

  3. word tijd dat ze die noordse kont broeders er uit trappen . ze maken meer kapot dan je lief is

  4. Chapeau voor het pagecentrum dat ze het zwembad nog zo lang hebben opengehouden.
    zonder subsidie is dat een gift, maar niet vol te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.