Direct naar de inhoud.

Verenigingen niet meer welkom in Pagecentrum

  • door:
  • op:
Pagecentrum

STADSKANAAL – Het Pagecentrum in Stadskanaal gaat verbouwen. Zo komt er nieuw, multifunctioneel zwembad. De huidige zwembaden zijn 23 jaar oud en aan vervanging toe zegt Edwin Postma, directeur van het sport- en recreatiecentrum. Door het samenvoegen van beide zwembaden komt er ruimte op de plek van het oude recreatiebad. Op deze plek komt een conferentieruimte.

Klein zwembadje

Het vernieuwen van het zwemgedeelte is een klap voor diverse verenigingen. Het nieuwe zwembad is namelijk klein, niet verwarmd en slechts enkele meters groot. Er heerst grote teleurstelling bij stichting DWS. Deze stichting maakte al 22 jaar gebruik van het verwarmde bad voor mensen met een spieraandoening.

Ook duikvereniging Latimeria is boos. Ze zijn na de verbouwing niet meer welkom in het Pagedal. Evenals de kanovereniging KVSO. Maar er is meer aan de hand met het Pagedal complex. Er wordt gewezen richting de eigenaar, Christelijke gemeente Nederland (Noorse Broeders). Die zou bezig zijn met een metamorfose in het nadeel van diverse sportverenigingen uit Stadskanaal.

Erfpacht

De gemeente Stadskanaal moet erop toezien dat het Pagecentrum de erfpachtovereenkomst in de toekomst blijft handhaven. Dat stellen de gedupeerde verenigingen in een gezamenlijke brief aan alle politieke partijen in de gemeenteraad van Stadskanaal.

Gemeenteraad

De gemeente Stadskanaal wil niet eerder reageren dan op 6 november wanneer deze brief behandeld wordt tijdens de raadsvergadering.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal