Direct naar de inhoud.

Zomerdrukte: steun het dierenasiel in de buurt

  • door:
  • op:

Dierentehuis Ter MarseDIERENASIEL – Mensen die de zomeractie #GEEFOMMIJ van de Dierenbescherming voor asieldieren willen steunen, kunnen dat sinds kort ook doen met een directe gift aan een asiel in de buurt. Op  dierenbescherming.nl/geefommij kunnen, via een simpel landkaartje, de provincie en het asiel naar keuze worden aangeklikt. De Dierenbescherming heeft deze zomer haar handen vol om 13.500 dieren tijdelijk onderdak te bieden. Zij is hierbij afhankelijk van giften.

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming ruim 40.000 dieren op. Honden en katten, maar steeds vaker ook konijnen en knaagdieren.  In de zomermaanden moet zij/moeten de medewerker en vrijwilligers alle zeilen bijzetten om de duizenden extra dieren die zwervend worden aangetroffen, al dan niet gedumpt vanwege de vakantieperiode, tijdelijk onderdak te bieden.

De kosten voor voeding en medische verzorging, maar ook het inenten of castreren lopen in de zomer hoog op.  Soms hebben dieren zelfs speciale therapie of training nodig om de kans op een nieuw baasje te vergroten.  De Dierenbescherming krijgt alleen een vergoeding van de gemeente voor de eerste twee weken die een zwerfdier in de opvang doorbrengt. De verblijfsduur is echter  veel  langer.  Financiële steun is daarom keihard nodig om dit werk te kunnen blijven doen.

De actie #GEEFOMMIJ loopt nog de hele maand juli en augustus en uit de mensen die een gift doen wordt één geluksvogel geloot die met huisdier op de foto mag, genomen door topfotograaf Robin Utrecht, winnaar van de Zilveren Camera.

http://dierenbescherming.nl/geefommij-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal