Direct naar de inhoud.

Grootscheepse operette samenwerking

  • door:
  • op:

OperetteSamenwerkingSTADSKANAAL / HOOGEZAND – Het operette- jaar staat voor iets anders : twee verschillende verenigingen, dezelfde operette. En dan ook nog : een 18 koppig orkest  o.l.v. dezelfde dirigent Pim de Koning en dezelfde regisseuse Gonda Jonker.  Menigeen zal de wenkbrauwen fronsen en zich afvragen : kan dit wel ?
De afgelopen maanden is er keihard gewerkt. Zo werd er  zelfs nog gerepeteerd in de kerstvakantie. De Operette-verenigingen Pro Burletta en Muziektheater de Kanaalstreek zijn trots op het gegeven dat zij samen de prachtige operette Der Zigeunerbaron als samenwerkingsproject mogen uitvoeren.
Johann Strauss heeft de operette gecomponeerd op de roman van Móric Jokay genaamd Saffi. Het werk aan Der Zigeunerbaron verliep echter niet helemaal zonder problemen, maar als Johann Strauss op 24 oktober 1885 in het Theater an der Wien voor een enthousiast publiek de wereldpremière kan dirigeren, beleeft hij het grootste succes uit zijn carrière. Met 87 opvoeringen “en suite” was Der Zigeunerbaron zelfs succesvoller dan Die Fledermaus. Tijdens het leven van de componist werd dit werk al in meer dan 140 theaters uitgevoerd. Het verhaal, een liefdesgeschiedenis, speelt zich af in Hongarije en Wenen in de 18de eeuw, waarbij een verborgen schat op een vervallen landgoed de rode draad is.

Operette vereniging Pro Burletta en Muziektheater de Kanaalstreek maken er een spetterende uitvoering van met prachtige kostuums, decors, zang, dans en een aantal geroutineerde solisten. Kortom een lust voor oog en oor, waarbij de operetteliefhebber kan genieten van de vele bekende melodieën als Ja, das Schreiben und das Lesen, Als flotter Geist, Wer uns getraut..

De voorstellingen zijn gepland op zaterdag 13 februari ( aanvang 20:00 uur ) en op zondag 14 februari ( aanvang 14.30 uur ) in het Kielzogtheater te Hoogezand. Kaarten kosten  € 20,-  en kunnen besteld worden bij mevrouw Itie van der Veen, tel. 0598-394328 of bij Irma Adema Textiel in Sappemeer ( tel. 0598-394105 ) alsmede bij de Primera ( tel. 0598-393377 ) Voor wie de voorstelling ( ook ) in Stadskanaal wil zien : de voorstellingen vinden daar plaats in het Theater Geert Teis op zaterdag 5 maart ( aanvang 20:00 uur )  en op zondag 6 maart. ( aanvang 14:30 uur ) Kaartverkoop www.theatergeertteis.nl 0599-631777-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal