Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sarah Chmayssani is voorleeskampioen provincie Groningen

voorleesweds2016_211VEENDAM – Tijdens de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op woensdag 13 april is Sarah Chmayssani van RKBS St. Willibrord uit Stadskanaal als winnaar uit de bus gekomen.

Biblionet Groningen organiseerde de finale in theater vanBeresteyn in Veendam. Sarah heeft als Provinciaal Voorleeskampioen 150 andere schoolkampioenen uit de provincie achter zich gelaten.

Het publiek werd in het verhaal meegezogen
Sarah las tijdens een feestelijke middag een fragment voor uit Hoe overleef ik met/zonder jou van Francine Oomen. Met het voorlezen van dit fragment versloeg zij zeven andere finalisten uit de provincie. De jury vond dat Sarah het publiek helemaal mee kreeg, ze kon de personages prachtig neer zetten en had mooie rust tussen de zinnen. Fenniek Jager van CBS het Baken uit Westerlee werd tweede en Aisha Diallo van Sint Walfridesschool uit Bedum werd derde. Sarah vertegenwoordigt de provincie Groningen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 25 mei in Amstelveen.

De Nationale Voorleeswedstrijd
Tijdens de provinciale voorrondes van de 23e Nationale Voorleeswedstrijd deden maar liefst 150 scholen uit de provincie Groningen mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. Deze partijen willen met De Nationale Voorleeswedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

De landelijke winnaar van de wedstrijd mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2016’ noemen en is daarnaast ook een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Sarah Chmayssani is voorleeskampioen provincie Groningen

  1. wat is dit mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.