Direct naar de inhoud.

63e editie Pinksterraces

  • door:
  • op:

HennyBStern-7783 PinksterraceSTADSKANAAL – De 65 jarige Mac Stadskanaal & Omstreken organiseert op Tweede Pinksterdag de 63e editie van de traditionele Pinksterraces in het MAC Stadion op sportpark Noord te Stadskanaal.

Op dit sportpark is, een nieuw motorstadion aangelegd. In 2015 bewees de baan zijn kwaliteiten door geweldige races met veel close racing door o.a. zogenaamde snelle “kom” bochten. Hierdoor wordt close racing bevorderd omdat coureurs hun lijn kunnen houden. Firma Hoornstra Nieuw Buinen zorgde voor verhoogde taluds waardoor het publiek alles nu minutieus kan volgen en overzien.
Het Mac stadion is door de vernieuwingen en aanpassingen voor een breed scala aan activiteiten geschikt geworden en er is voldoende ruimte op de agenda voor evenementen van externe bedrijven en verenigingen die iets willen gaan doen op het Mac Stadion.

Vrijwilligers
Mac Stadskanaal & omstreken draait volledig op vrijwilligers. De organisatie is blij met positieve vrijwilligers die behoorlijk hun steentje bijdragen om de traditionele Pinksterraces te laten slagen en te behouden voor Stadskanaal.

De Races
Vol gas en zonder remmen met op methanol gestookte 500cc motoren / Wereld Kampioen aan de start.
Het beloofd volop sport spanning en spektakel te worden tijdens de radio continu Pinksterraces.
Mac Stadskanaal & Omstreken prijst zich bijzonder gelukkig met zoveel talentvolle coureurs uit de Kanaalstreek zowel in de Internationale Special als in de Zijspanklasse. De races tellen mee voor het Open Nederlands Kampioenschap en dat betekend dat er rijders uit vele landen aan de start staan.

Uit de kanaalstreek komen o.a. Mark Stiekema, Jeroen Beishuizen, Niels Remmelts, Lars Zandvliet en de 100 meter van het stadion wonende Dirk Fabriek. En in de zijspanklasse de combinaties William Matthijssen/ Sandra Mollema Alteveer, Wilfred Detz/ Henk Auwema Musselkanaal, Dennis Noordman/Patrick Kremer Nieuwe Diep en Klaas Kregel/Jan Heije Wubs Stadskanaal.
Ook regerend Wereld Kampioen Jannick de Jong zal er voor willen zorgen zijn NK titel te prolongeren. Het beloofd volop sport spanning en spektakel te worden tijdens de radiocontinu Pinksterraces. Natuurlijk ontbreekt ook de “kraamkamer” jeugd special klasse 125 cc niet.

Regio klasse
Nieuw dit jaar is de klasse met alleen maar coureurs uit de directe regio. In de Kia van Staalduinen klasse komen 16 rijders tegelijk aan de start. Coureurs die bekend zijn bij u en in uw omgeving wonen. Dit beloofd ook een spannende strijd te gaan worden met hierin niet alleen mannen maar ook 3 vrouwelijke coureurs Judith Kregel-Wubs, Ilona Fabriek-Wolgen en Janine Ratering-Stiekema. Verder bekende namen zijn Henri Hardenberg, Jan Beishuizen, Eddie van de Veen, Derk Jan Kram, Martijn Koops, Harm Jan Mellies, Jeroen Alles, Gert-Jan Potze, Mark Oosting, Johan Berndt, Wesley Harmans, Marco Nijenhuis. Allen zullen hun beste beentje voorzetten voor hun thuispubliek!

Partners
Al jaren prijst de Mac zich gelukkig met de geweldige ondersteuning van en dynamiek en interactie met het bedrijfsleven uit de Kanaalstreek en regio. Door deze ondersteuning in financiële zin of door het beschikbaar stellen van materiaal, machines en mankracht zijn de Pinksterraces in stand te houden. Ook hier zoekt Mac Stadskanaal & Omstreken partners ter versterking van de basis om evenementen voor een breed publiek te kunnen blijven organiseren.

Aanvang
Maandag Tweede Pinksterdag 13.00 uur
Trainingen 10.00 tot 12.00 uur.
Entree 13 jaar en ouder 15 euro.
Tot en met 12 jaar gratis toegang.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal