Direct naar de inhoud.

Mark Stiekema voor het eerst in actie op “nieuwe” thuisbaan

  • door:
  • op:
Mark Stiekema en Janine Ratering Stiekema
Mark Stiekema en Janine Ratering Stiekema

STADSKANAAL – Vandaag hoopt grasbaan coureur Mark Stiekema dan toch eindelijk zijn eerste meters te maken op de vernieuwde “thuisbaan” in Stadskanaal. In 2013, het jaar dat de baan officieel werd geopend, stond Stiekema vanwege een hersenkneuzing aan de kant, in 2014 werden er door “politieke” redenen geen races verreden en in 2015 zat Stiekema in het gips vanwege een scaphoid fractuur.

Stiekema kijkt uit naar de races van aanstaande maandag. “Rijden voor je “eigen” publiek, je lokale sponsoren etc. geeft altijd een extra dimensie aan de wedstrijd. Daarnaast is het bijzonder dat ook mijn zus (Janine) én nichtje (Kim) maandag in actie komen. Het is lang geleden dat mijn zus, in het verleden ook meermaals kampioen in de Damesklasse, en ik op hetzelfde evenement achter het startlint stonden”, zegt Stiekema.

Stiekema vervolgt: “En ook het feit dat naast mij, nog 3 coureurs uit de Kanaalstreek (Fabriek, Beishuizen en Zandvliet) in dezelfde klasse, de ONK Specials Senioren, in actie komen, is uniek. Geen andere regio binnen de baansport is zo goed vertegenwoordigd! Want ook bij de Specials Nationalen en de ONK Zijspannen vind je coureurs die woonachtig zijn binnen een straal van 15 kilometer van de baan”.

Aan Stiekema zal het op 2e pinksterdag in ieder geval niet liggen, hij kijkt uit naar zijn “eerste” races op de baan in Stadskanaal. Aanvang wedstrijd: 13.00 uur, Sportpark Noord aan de Berkenstraat.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal