Direct naar de inhoud.

Jeugd versus Classics in het MAC Stadion

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De rookwolken van de Pinksterraces 2017 zijn amper weggetrokken of er staat al een nieuw motor evenement op stapel in het MAC Stadion op sportpark Noord te Stadskanaal. Op de binnenbaan van het befaamde racecircuit wordt een kleinere ovaal aangelegd zoals in vroegere tijden.

Zondag 18 juni

50cc Gebben Kreidlers, Aspes, Fantic, Montesa zijn bekende motormerken van meer dan 50 jaar geleden waar ook nu weer op geracet zal worden. Ook de eigenaren/ coureurs, die met liefde hun race parade paardje hebben gerestaureerd, zijn veelal de 50 gepasseerd. Bekende namen van vroeger…o.a. Chris Homoet, Klaas Poort, Sjoerd Dijkema en plaatselijk crack Jan Beishuizen uit Nieuw Buinen racen op zondag 18 juni tegen elkaar om de podium plaatsen.

Gratis

In schril contrast hierbij staat de MiniStar klasse. Hierin racen jeugdigen van 4 t/m 9 jaar tegen elkaar. De Kanaalsters Roy Hardenberg, Hidde Fabriek en Nick Groenwoud, nemen het op tegen de Musselkanaalsters Ravi Nijenhuis, Denise en Harman Sassen, tevens Kim Ratering uit Buinerveen en Dylaro Willems uit Beilen.
Het evenement begint 18 juni om 13 uur en de toegang is helemaal gratis.

[ingezonden]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal