Direct naar de inhoud.

Matthijssen vol gas tijdens Pinksterraces

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Zijspancoureur William Matthijssen uit Alteveer is voor de zeventiende keer op rij Nederlands kampioen geworden. Hij won met Sandra Mollema uit Usquert in de bak ook de vierde wedstrijd van het seizoen in Stadskanaal tijdens de Pinksterraces op sportpark Noord. De voorgaande drie races had hij ook al met overmacht gewonnen. Matthijsen is inmiddels veertig jaar, voelt zich nog goed en superfit. Met nog één wedstrijd te gaan is de coureur onbereikbaar voor de concurrentie. Wilfred Detz uit Musselkanaal met bijrijder Wendy Arling werd tweede en staat ook op die positie in het klassement.

Doping

Bij de solo’s ging de overwinning naar Romano Hummel uit Hoogkerk. Hij nam de leiding over van Jannick de Jong uit Gorredijk die het gesprek van de dag was in Stadskanaal. De Fries ontbrak vanwege een startverbod naar aanleiding van een positieve dopingtest op 30 april in Eenrum. De Jong werd door de KNMV direct geschorst en onthield zich sindsdien in stilzwijgen.

Beide klassen rijden op 16 juli in Noordwolde hun afsluitende kampioenrace

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal