Direct naar de inhoud.

Opening Week Van de Techniek

  • door:
  • op:

130319-noorderpoortSTADSKANAAL – Maandag 23 mei om 08.45 uur opent wethouder Johan Hamster bij de vestiging van Noorderpoort aan de Sportparklaan in Stadskanaal de Week van de Techniek. Hij doet dit in het bijzijn van een groot aantal basisschoolleerlingen. De Week van de Techniek is bedoeld ter promotie van techniekopleidingen en het bedrijfsleven.

In totaal gaan vanaf 23 mei ruim vijfhonderd leerlingen uit Stadskanaal een dagdeel in allerlei technische bedrijven in de regio aan de slag. Zo maken leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs op een educatieve en leuke manier kennis met het vak techniek en de bedrijven in de regio. De leerlingen leggen diverse bedrijfsbezoeken af bij 20 deelnemende bedrijven. De organisatie hoopt daarmee dat leerlingen in de toekomst gaan kiezen voor een opleiding en een baan in de techniek.

Ook brengen de leerlingen een dagdeel een bezoek aan de afdeling techniek van Noorderpoort. Met name de goede samenwerking tussen Noorderpoort Stadskanaal en de gemeente heeft er voor gezorgd dat dit jaarlijkse evenement veel positieve aandacht heeft gekregen. Wethouder Hamster van o.a. onderwijs van de gemeente Stadskanaal: ‘Bij veel technische bedrijven in de regio is behoefte aan technisch personeel. Dat zie je ook elders in het land. Hier liggen dus kansen, maar wanneer er geen nieuwe aanwas is van personeel – juist vergrijzing – dan kunnen deze kansen niet worden gepakt. Het beeld wat de meeste ouders en jongeren hebben van techniek is dat van vieze overalls en smerige handen. Maar dat is achterhaald. Het gaat vaak om programmeerbare hoogtechnologische machines, waar innovatieve oplossingen voor bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie worden geproduceerd. Noorderpoort laat dit zien. Noorderpoort Stadskanaal heeft al jaren een stabiele instroom van nieuwe leerlingen techniek, waar andere vestigingen juist noodgedwongen moeten stoppen met het aanbieden van technische opleidingen.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal