Direct naar de inhoud.

Pagefestival 2016 met de beste bands uit het Noorden

  • door:
  • op:

PagefestivalposterSTADSKANAAL – De line-up van het gratis toegankelijk tweedaags cultuurfestival Pagefestival is inmiddels weer helemaal rond. De beste bands uit het noorden staan zaterdag en zondag 18 en 19 juni weer op het podium te Stadskanaal. Men kan van 20 bands deze dagen genieten, van elk genre is er wat.

De winnaar van de PopGroningen Talent Award 2016, The Movement. Keiharde rock, wordt soms vergeleken met de Foo Fighters, vooral door het energieke optreden van Kevin Bos de zanger, en de rest van de band een plezier om naar te luisteren en te kijken. Een totaal ander genre is de hip-hop formatie HAAS. Winnaar Rode Oortjes en haalt op dit moment hoge ogen bij Giel Beelen zijn wedstrijd en doet mee aan de Popronde. Haas is een feestje, haast onmogelijk om stil bij te blijven staan. Aanstekelijke muziek, interessante teksten. Haas kan het en gaat het ook doen.

Dat de line-up dit jaar veel talent heeft is wel duidelijk dankzij de bekendmaking van de Popronde 2016, die zondag 1 mei bekend is gemaakt. Met trots mag ik zeggen dat wij een paar van deze bands al hebben geboekt, Creepy Karpis en Abdomen, punk/surf/garage, voor de echte rockfans onder ons.

De Groningse protestband O-Bat gaat zorgen voor teksten over het behoud van milieu, bedrijven die misbruik maken van de consument en politiek gevoelige teksten. Saai? Absoluut niet, met een volle band schreeuwen zij het festival tot bezinning.

150515 - PagefestivalEen van de meest speciale acts uit Groningen is toch wel de Kat. Psych blues, hun hele repertoire is instrumentaal, op een paar nummers na. Maar jeetje, zij weten de gitaren en drum te bespelen wat je echt mee moet maken. Alles draait bij hun om de muziek en de sfeer. Die weten zij echt heel goed neer te zetten. Echt een tip, want dit moet je zien. Wat ook echt om een dromerige sfeer gaat en die vorig jaar al hoge ogen heeft gegooid is Sväva uit Friesland. Model Depose waant je terug in de jaren ’80. Soms lijkt het zelfs alsof je kijkt naar Depeche Mode, een band die echt niet te vergelijken is met wat er gebeurd in de Groningse popscéne.  Dit geld ook voor The Sign of Leo, wat melodieus en vol klinkt met duidelijke invloeden van de jaren ’80.

Natuurlijk is er ook aan de Popliefhebbers gedacht met o.a. de showman, Franky Age en de catchy popsongs met een stevige rock ’n roll-sausje van Marble Heart is een feestje om bij te zijn. Ook zijn er bands die uit Stadskanaal komen. De Rumbones met een ode aan de Ramones, Jerkbait met hardrock muziek, Jan Bresters, City of Life en Duroc waar in beide bands hun roots in Stadskanaal liggen.

Ook aan singer-songwriters is gedacht, Joost Dijkema en I Took Your Name. Ook zijn My Dearest Dear en The New Poor. Ik kan wel een hele krant volschrijven over de toffe line-up van 2016, maar het enige wat ik hier op heb toe te voegen is, ga kijken en maak het mee, want dit is het beste uit Groningen!-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal