Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Emmen is een sportief evenement rijker

Caveman Challenge

Caveman Challenge

EMMEN – – Met de eerste uitvoering van de Caveman Challenge is Emmen een nieuw superevenement rijker. Na Retropop op zaterdag met 17.500 bezoekers trok de Caveman Challenge op zondag maar liefst 10.000 nieuwsgierigen naar het centrum van Emmen. Ze werden niet teleurgesteld. Er werd door de ruim 2500 deelnemers sport op topniveau met een hoge moeilijkheidsgraad bedreven.

De toeloop was overigens zo groot dat de politie op enig moment moest besluiten geen mensen meer toe te laten in de oude dierentuin. De sporters konden de hindernissen, die op verschillende plekken in de dierentuin stonden opgesteld, bijna niet meer vinden.

IMG_5853Door het succes heeft de organisatie besloten om ook volgend jaar weer een Caveman Challenge te houden in het Emmer Centrum. De deelnemers konden 6,66 of 13,13 km afleggen. Het parcours was zeer afwisselend. In de dierentuin stonden deze onder meer opgesteld op de savanne en rond het voormalige bavianeneiland. Vervolgens ging het door het centrum, over het nieuwe Raadhuisplein, richting Oranjekanaal, waar de kortste afstand de weg terugpakte, naar het Noordbargerbos. Overal stonden uitdagende hindernissen opgesteld. Zo moest het Oranjekanaal worden bedwongen, waar de Reddingsbrigade met duikers een oogje in het zeil hield.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.