Direct naar de inhoud.

17e zwemevenement de Rode Loper

  • door:
  • op:
A.G. Wildervanckkanaal en de Rode Loper brug
A.G. Wildervanckkanaal en de Rode Loper brug

STADSKANAAL – Op zondag 26 juni 2016 wordt in het A.G. Wildervanckkanaal te Stadskanaal voor de 17e keer het zwemevenement de Rode Loper georganiseerd. Het evenement dankt haar naam aan de fietsbrug “de Rode Loper”, waar de deelnemers onder door moeten zwemmen. Deze brug biedt aan de toeschouwers een fantastisch overzicht over het , te zwemmen, parcours. Wethouder van sportzaken van de gemeente Stadskanaal, de heer P. Gelling, zal om 10.30 uur het startsein geven, voor een, naar verwachting, mooie en sportieve wedstrijddag. Voorafgaand aan het zwemevenement zal door de stichting “sport en gezin” een aantal trainingen en clinics zal worden verzorgd. Nadere informatie volgt.

Door goede afspraken met Regio Noord van de KNZB, is gewaarborgd, dat de REGIO-Kampioenschappen een vast onderdeel van het programma gaan vormen. Zodoende kan er op ieder wedstrijdonderdeel een REGIO-kampioen worden gehuldigd.

Rode Loper zwemmenDe inschrijving voor de diverse wedstrijdonderdelen begint op gang te komen. De eerste 55 aanmeldingen zijn binnen en er kan worden ingeschreven t/m maandag 21 juni voor 5000m, 3000m, 1000m vrijeslag en 2500m schoolslag jeugd en senioren, verder voor 1000m. vrijeslag en schoolslag voor junioren en masters en 500m. vrijeslag voor de minioren. Rond 14.00 uur zijn er de prestatietochten over een afstand van 250m en 500m. Als laatste onderdeel van het evenement vindt om 16.45 uur traditioneel de 1000m prestatietocht voor deelnemers van 12 jaar en ouder plaats. De inschrijving voor deelname aan de prestatietochten kan bij de inschrijftent tot steeds een kwartier voor aanvang van de betreffende tocht.

“Als de weergoden de organisatoren gunstig gezind zijn kan dit onderdeel een spectaculair einde vormen van hopelijk een geslaagd evenement”, aldus Bouko Kroon woordvoerder namens het evenement.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal