Direct naar de inhoud.

PvdA Borger-Odoorn kiest voor financieel gezonde toekomst

  • door:
  • op:
Wethouder Trip
Wethouder Trip

BORGER-ODOORN – De coalitie partijen (Gemeentebelangen, CDA en D66) gesteund door de VVD en de CU willen drie miljoen euro extra lenen voor wegenonderhoud. Maar over die lening moet wel rente worden betaald en ook moet die lening worden afgelost. En al in 2019 hebben we daar te weinig geld voor. Volgens de PvdA doet de gemeente hiermee dan ook een uitgave die de gemeentelijke begroting in de komende jaren in problemen gaat brengen. De PvdA is, gelet op de slechte onderhoudstoestand van onze wegen, bereid om voor het wegenonderhoud één miljoen euro extra uit te trekken. Maar de partij wil naast goede wegen ook oog hebben voor sociaal beleid. De PvdA-fractie vreest dat in de komende jaren de zorg, het minimabeleid en onze sociale voorzieningen zullen lijden onder deze bezuinigen. De PvdA vindt dat de oplossing voor achterstallig onderhoud van onze wegen nooit ten koste mogen gaan van bestaanszekerheid, goed werk en sociale binding.

Wel is ze tevreden met de toezegging van wethouder Trip dat de gemeente het goede voorbeeld gaat geven bij het creëren van garantiebanen. Garantiebanen zijn banen voor mensen met een arbeidsbeperking. De gemeente Borger-Odoorn moet volgens landelijke afspraken minimaal twee garantiebanen creëren. Deze zijn er nog niet. Door middel van een motie van de PvdA heeft wethouder Trip toegezegd om voor het eind van het jaar minimaal twee garantiebanen realiseren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal