Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen internet via lantaarnpaal in Vledderveen

VledderveenVLEDDERVEEN – Toch geen snel internet via de straatlantaarnpalen en het openbaar verlichtingsnetwerk in het dorp Vledderveen. De gemeente Stadskanaal en energiebedrijf Enexis zien er van af. ‘Onderzoek heeft uitgewezen dat het niet haalbaar is. Er zijn teveel nadelen aan verbonden’, zegt wethouder Goziena Brongers van de gemeente Stadskanaal. ‘Bovendien zou een energiebedrijf zich op het pad van dataverkeer begeven wat wettelijk gezien haken en ogen met zich meebrengt’.

 

VERON
Radioamateurs verenigd in de VERON hadden protest aangetekend tegen het voornemen van dataverkeer via het openbare verlichtingsnetwerk. Internet via het elektriciteitsnetwerk veroorzaakt veel storing. Hierdoor kunnen complete radio uitzendingen wegvallen in het dorp en omgeving aldus de VERON. Ook was het ondoenlijk om lantaarnpalen te voorzien van wifi-hotspots. Kortom gemeente Stadskanaal en Enexis hebben besloten af te zien van de proef.

Glasvezel
Toch hoeft Vledderveen niet bang te zijn dat het geen snel internet krijgt. Brongers wil nu samen met de organisatie Economic Board Groningen (EBG) zich inzetten voor glasvezel in het dorp. EBG krijgt geld voor dit soort projecten van de provincie. Plaatselijk Belang Vledderveen is verheugd met het voornemen en hoopt dat er spoedig zal worden begonnen met de aanleg van glasvezel in het dorp.

 

 

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.