Direct naar de inhoud.

Bewoners Molenstreek boos op Acantus

  • door:
  • op:
molenwijk-foto-rtveen-bj-brinkman
Molenstreek – F: RTV1 / B J Brinkman

VEENDAM – Woningcorporatie Acantus heeft het aan de stok met een aantal bewoners van de Molenstreek in de Parkstad. Acantus renoveert momenteel de huizen maar volgens de bewoners lijkt dat nergens op. Bewoner Klaas Venema uit zijn onvrede via de regionale omroep RTV Noord vandaag. Venema: ‘Buiten lijkt het zo goed als klaar, maar binnen is het een ravage’. Venema zegt dat hij anderhalve maand geleden zijn huis is ontvlucht, omdat hij niet langer kon leven in de bouwval. ‘Ik kon niet meer douchen, noch slapen. Mijn bed stond op z’n kant en alles was voor de ramen weg. Er hingen dekzeilen over de dakkapellen. Daar kon ik niet in slapen, onmogelijk.’

Tijdelijke woonruimte
En ook bij andere bewoners heerst onvrede. De renovatie zou veel te lang duren en de situatie zou ook nog eens onveilig zijn. ‘Ik heb een gezinnetje, met een kleine jongen’, zegt Jelmer de Jong. ‘Dat is gewoon niet te doen.’ Het gros van de bewoners heeft inmiddels tijdelijk andere woonruimte aangeboden gekregen. ‘Ik zit straks zes weken op een park tussen de Polen en Roemenen, dat is niet het optimale wat je wilt’, zegt Jelmer de Jong. ‘Maar aan de andere kant heb ik dan wel eindelijk rust voor m’n gezin.’

Compensatie
Een woordvoerder van Acantus erkent dat de renovatie in sommige gevallen langer heeft geduurd dan was voorzien. Dat kwam door de bouwvak. Acantus zegt ook dat de bewoners financieel gecompenseerd worden en dat er met iedere bewoner wordt gekeken naar een goede oplossing.

[bron]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal