Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hospice Veen en Wolden zoekt onderkomen

Hospice Veen en Wolden

Hospice Veen en Wolden

STADSKANAAL – Achter de schermen is de afgelopen jaren druk gewerkt om middelen bijeen te krijgen om in de regio Kanaalstreek, Drentse Monden en Westerwolde een hospice te realiseren. Veel geld is er inmiddels binnen. Gemeenten, kerken, serviceclubs, particulieren en acties hebben in de afgelopen jaren zo’n € 150.000 bijeen gebracht.

Daarmee komen de initiatiefnemers nog wel tekort voor de exploitatie bij de start. Pas na twee jaar wordt een rijksbijdrage ontvangen. Het bestuur hoopt en verwacht dat wanneer het hospice er eenmaal is, de benodigde gelden voor de exploitatie er zeker zullen komen. Tot dusver mocht de stichting rekenen op veel steun vanuit de regio. De initiatiefnemers willen nu niet langer wachten om het hospice daadwerkelijk te starten. Daarvoor is huisvesting nodig. De initiatiefnemers zijn op zoek naar een huurpand.

Wie kan het bestuur van het hospice helpen aan geschikte en betaalbare huisvesting. Men zoekt een pand op een goed bereikbare plek, zo dicht mogelijk bij voorzieningen. Dit pand moet minimaal ruimte bieden aan 3 gastenkamers, een algemene ruimte, kantoorruimte en keuken. Als het pand deze ruimte biedt is de inschatting dat verbouw en aanpassing geen probleem zal zijn. Graag komt het bestuur in contact met eigenaren van onroerend goed die dit kunnen leveren. Heeft u zo’n pand of weet u iemand die een dergelijke ruimte wellicht kan bieden, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de Stichting door te mailen naar info@hospicestadskanaal.nl.

Ook zijn uw giften en donaties nog steeds welkom op bankrekeningnummer NL68RABO01715433631 t.n.v. stichting Hospice Stadskanaal en omstreken. De stichting is een ANBI erkende instelling.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.