Direct naar de inhoud.

Nationale Sportweek Veendam

  • door:
  • op:

BasketbalVEENDAM – Van 17 tot en met 25 september 2016 vindt de dertiende Nationale Sportweek plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere instellingen organiseren in het hele land sportieve activiteiten.

Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond maar vooral hoe gezellig het is om te sporten. Ook de gemeente Veendam doet in week 38 mee aan de Nationale Sportweek en organiseert verschillende activiteiten.

Samen met verschillende verenigingen uit de gemeente worden er sportieve activiteiten georganiseerd voor peuters en kinderen in de basisschoolleeftijd.

Peuter en kleuter instuif
Op woensdag 21 september 2016 kunnen kinderen tot en met 6 jaar van 14.00-15.30 uur kennismaken met hockey, volleybal en gymnastiek. De instuif is gratis en wordt georganiseerd in de Parkstadhal te Veendam.

Onderwaterspeurtocht
Kinderen uit groep 5 tot en met 8 kunnen op woensdag 21 september 2016 boven én onder water speuren naar de juiste antwoorden tijdens een heuse onderwaterspeurtocht! Neem je duikbril mee en kom op de woensdag in de Nationale Sportweek naar Tropiqua tussen 13.30-16.00 uur. Om deel te nemen hoef je alleen het normale entreebedrag bij de kassa te betalen. De activiteit is voor kinderen met een zwemdiploma.

Open trainingen
Op zoek naar een leuke sportclub? Of wil je een keer iets anders proberen? Tijdens de Nationale Sportweek zetten verschillende verenigingen hun deuren open. Zo kunnen kinderen vanaf 7 jaar kennis maken met basketbal, voetbal en volleybal.

Kijk voor meer informatie over de open trainingen en het complete overzicht van sportverenigingen in Veendam op www.veendam.nl/sport. Bij de meeste verenigingen mag je overigens altijd drie keer gratis meedoen voordat je besluit lid te worden.

Jeugdsportfonds
Tijdens de Nationale Sportweek besteedt de gemeente Veendam ook aandacht aan het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen zelfs de sportattributen. Wil je meer weten over het Jeugdsportfonds? Mail dan naar: teamsport@dekompanjie.nl.

Sportkleding inzameling
Is je sportshirt te kort, of zijn je sportschoenen te klein? De gemeente Veendam zorgt dat er een ander kind uit Veendam blij mee gemaakt wordt! Lever je overbodige sportkleding in en de medewerkers van de gemeente zullen na de Nationale Sportweek de kleding verspreiden. Er staan kledingbakken op obs De Viermaster, in de Wildervanckhal en in het Indoorcentrum Veendam. Een kleine moeite, een groot gebaar. Gooi je overbodige sportkleding in de bak!

(Bron: gemeente Veendam)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal