Direct naar de inhoud.

WindNEE gaat morgen naar Den Haag

  • door:
  • op:
Windmolen clusters Drentse Monden
Windmolen clusters Drentse Monden

BORGER-ODOORN – WindNEE is een stichting die zich verweert tegen de komst van windpark Oostermoer. “Wij organiseren protestacties, voeren dialoog met overheden en hebben het initiatief genomen om via een juridische weg de komst van dit windpark tegen te gaan”, zegt een woordvoerder van de stichting.

Minister Kamp 

Ondanks alle protesten, klachten, zienswijzen en media aandacht voor het Drama van de Veenkoloniën blijft minister Kamp van plan dit rampzalige plan uit te voeren. Hij heeft namelijk een planning te halen. Op 19 september maakte hij zijn besluit bekend. Maar de stichting laat het er niet bij zitten en gaat door met protesteren en actie voeren.

BUS

windmolen_85BB49E17AD25652C1257968003B264B_104Woensdag (5 oktober) gaat er een grote bus vanuit het Noorden richting Den Haag. Van 10.00 tot 13.00 uur is daar een 2e kamer commissievergadering over het Energie-akkoord. Daarin zijn onder andere agenda punten opgenomen die te maken hebben met Windpark de Drentse Monden en Oostermoer in onze gemeenten. Eveneens zijn er al kamervragen gesteld en zullen ook nog worden gesteld op 5 oktober die aandacht vragen voor de schrijnende situatie rondom de Lofar antennes. Omdat we het totaal niet eens zijn met het besluit van minister Kamp dat er 45 windturbine geplaatst moeten worden, wil de stichting dat een groot aantal mensen met hen mee gaat.

Inmiddels hebben er al veel personen zich opgegeven om mee te gaan. Daarom is er besloten met een bus vanaf de rotonde bij Gieten te vertrekken. De kosten bedragen € 12,50 voor een retourrit. Tijdens de rit wordt u bijgepraat over de huidige situatie. Opgeven kan via voorzitterstorm@platformstorm.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal