Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal schrijft zwarte cijfers

Archieffoto Gemeenteraadsvergadering Stadskanaal (RTV1)

Archieffoto Gemeenteraadsvergadering Stadskanaal (RTV1)

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal is er in geslaagd de begroting in 2017 structureel sluitend te maken, met een batig saldo van € 267.000,00. Ook meerjarig zijn er kleine plusjes te noteren. Dit resultaat is tot stand gekomen na het nemen van extra maatregelen om begrotingstekorten te voorkomen.

Het college ziet na 3 bezuinigingsrondes voor opgeteld 11 miljoen euro geen mogelijkheden om nog verdere lastenbesparingen door te voeren. Daarom is bijvoorbeeld geschrapt in het ambitieniveau voor de investeringen in stedelijke vernieuwing en heeft het college besloten tot een extra verhoging van de onroerend zaak belasting (ozb).

Ook met de geraamde extra verhoging daalt de gemiddelde lastendruk voor inwoners ten opzichte van 2016 met gemiddeld 10 euro, dankzij verlaging van de afvalstoffenheffing en rioolheffing. ,,De woonlasten zijn dan ook nog altijd laag in verhouding tot andere gemeenten, en zeker die in Oost-Groningen.”

Het college wil echter terughoudend zijn met het aangaan van nieuwe verplichtingen. ,,De zorgen zijn nog niet opgelost”, zo omschrijft het college de situatie in de aanbieding van de begroting aan de raad. B en W zien namelijk ondanks de positieve saldi nog de nodige risico’s, zoals de open-einde regelingen op het gebied van inkomensvoorzieningen en zorg en welzijn, de nog te realiseren ombuigingen en de ervaring van forse schommelingen in de algemene uitkering van het Rijk.

Op maandagavond 7 november neemt de raad van Stadskanaal een besluit over de vaststelling van de begroting 2017 en de meerjarenraming 2018-2020.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.