Direct naar de inhoud.

2460 deelnemers reünie Winkler Prins

  • door:
  • op:
(foto Peter Panneman)
(foto Peter Panneman)

VEENDAM – (door Peter Panneman) – Vandaag is er de grote WP150 reünie, het feest van herkenning met de thema’s: ontmoeting, betrokkenheid en feest. Er hebben zich 2.460 deelnemers voor de reünie aangemeld, inclusief oud- en huidige medewerkers. Een ware invasie dus in de Parkstad op zaterdag 15 oktober.

Oogje in het zeil

Deelnemers komen overal vandaan. Uit Nederland maar ook uit de volgende Europese landen: Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Spanje, Canarische Eilanden, Servië-Montenegro. Maar ook uit de Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Cameroon, Brazilië, Zuid-Afrika, USA en Australië. Van heinde en verre komen de reünisten naar Veendam, om elkaar weer te ontmoeten, om herinneringen op te halen en hun leven van nu te delen, maar bovenal vooral heel veel plezier te hebben en een onvergetelijke dag te beleven. Er wordt vandaag in het centrum een extra oogje in het zeil gehouden “want er zijn best veel ouderen en hoogbejaarden aanwezig” vertellen Mia van Selling en henk Spelde van de organisatie vandaag in het DvhN. Deze ouderen kunnen bij een calamiteit op hulp rekenen van gemeente en ondernemers in Veendam en omgeving. Spelde: “Wij vinden het fantastisch wat gemeente en ondernemers doen en het geeft aan hoe verweven de school is met onze regio`.

Activiteiten

Er rijden historische bussen van en naar het station voor de reünisten die met trein of bus komen. Die pendelen dan tussen de verschillende (oud) schoolgebouwen met fototentoonstellingen, activiteiten, en presentaties. Er is een tentoonstelling in vanBeresteyn met kunstwerken van oud-leerlingen, die o.a. de Academi Minerva hebben bezocht. Verder een nostalgische wandeling door Veendam aan de hand van een routebeschrijving met o.a. openstelling van het gemeentehuis, bezoek aan het graf van het echtpaar Winkler Prins, bezoek aan het Huis voor de Kunst of wandelen via de kunstroute ’Kunst om de Vijver’.

Slotfeest

Eind van de middag grote samenkomst van alle reünisten voor een slotmanifestatie van het dagprogramma op het Museumplein. Op een groot podium is o.a. de première te beluisteren van een special ‘WP150’ geschreven muziekstuk, gespeeld door de Winkler Prins Harmonie. Vanaf 17.00 uur dineren en aansluitend feesten in de negen horecagelegenheden in het centrum met grote en kleine muziekbands, voor iedereen wat wils. Om 24.00 uur einde van de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van Winkler Prins.

(Lees meer Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal