Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stieneke van der Graaf definitief op verkiesbare plek ChristenUnie

stienekevandergraafGRONINGEN – De Groningse Statenfractievoorzitter Stieneke van der Graaf (32) is zaterdag op het landelijke partijcongres van de ChristenUnie door de leden op de verkiesbare zesde plaats gezet voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Ze is daarmee de hoogste nieuwkomer op de lijst.

Van der Graaf zit sinds 2007 in de Provinciale Staten van Groningen. Sinds 2013 is ze fractievoorzitter. Naast Statenlid is zij werkzaam als juriste. Ze is vereerd met de hoge plek op de lijst en zegt het geluid vanuit de regio verder te willen versterken in Den Haag om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland meetelt.

Van der Graaf: ,,Recht doen waar onrecht plaatsvindt, dichtbij en ver weg, dat is wat mij drijft. Het gevoel van onrecht en onmacht dat mensen in Groningen ervaren als gevolg van de gaswinning is groot. Ik kan niet anders dan voor hen opkomen. Na bijna tien jaar in de provinciale politiek heb ik gezien hoe je de politiek als middel kunt gebruiken om dingen te verbeteren. Dat je een bijdrage kunt leveren aan de regionale economie en aan het open houden van kleine maar onmisbare scholen. Met steun van de kiezer wil ik me ook op deze thema’s, die voor Noord-Nederland belangrijk zijn, graag verder inzetten in de Tweede Kamer. We gaan er voor!”

Stieneke van der Graaf (foto RTV1)

Stieneke van der Graaf (foto RTV1)

De leden van de ChristenUnie stemden zaterdag op het partijcongres in Nijkerk in met de voorgestelde kandidatenlijst. Ook werd het verkiezingsprogramma vastgesteld. In het verkiezingsprogramma ‘Hoopvol realistisch: voorstellen voor een samenleving met toekomst’ formuleert de ChristenUnie als drie belangrijkste aandachtspunten: investeren in de toekomst van onze kinderen, zorgen dat iedereen meetelt en opkomen voor (godsdienst)vrijheid.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.