Direct naar de inhoud.

Maikel Beijne Nederlands kampioen Squash

  • door:
  • op:
Maikel Beijne – Foto: Peter Panneman

VEENDAM – (door Peter Panneman) –  Veendam presenteert zich graag als sportstad. In dat kader worden sportkampioenen dan ook vaak in het zonnetje gezet in de parkstad. Zaterdag gebeurde dat met squasher Maikel Beijne (14 maart 1997) uit Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal kwam ’s morgens bij hem thuis om hem middels een bos bloemen en een  ‘Veendam tas’ te huldigen. Beijne werd vorig jaar in Zoetermeer Nederlands kampioen in de categorie heren top. Maikel Beijne pakte deze titel samen met z’n maatje Robert Vos.

In de finale rekende het duo Beijne/Vos af met Michiel van Dam en Loek Groenewold: 11-7 en 11-7. Alleen in de eerste ronde moesten de kampioenen een game afstaan. Daarna kwamen ze tijdens het kampioenschap geen moment meer in de problemen.

Met Brenda Sariowan pakte de Veendammer tijdens het Nederlands kampioenschap ook nog eens het brons in de categorie mix subtop. In een driesetter wonnen ze, met 8-11, 11-9 en 11-9, van Sander van den Brakel en Laurie van Daal.

Peter Panneman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal