Direct naar de inhoud.

Carter Sampson & Dan Martin en Krzysztof Groen in Blueprint live

  • door:
  • op:
Thomas Kaldijk bezig met interview (F: Henk Drenth/RTV1)

RTV1 – Vrijdag 10 februari van 17.00 tot 19.00 uur wordt een nieuwe aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit Grand Café Java in Veendam. Deze keer met Carter Sampson & Dan Martin uit Oklahoma en in het voorprogramma Krzysztof Groen uit Veendam. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag van 13.00 – 15.00 uur te beluisteren en verder de hele week op: rootsparadise.nl/blueprint – rtveen.nl
Toegang is gratis.

Carter Sampson & Dan Martin

Oklahoma is de nieuwe hotspot voor americana en rootsmuziek. In de voetsporen van artiesten als Woody Guthrie, JJ Cale, Merle Haggard en vele andere grootheden dragen mensen als Jimmy LaFave, John Moreland, en John Fullbright de fakkel verder. Zo ook Carter Sampson, ook wel ‘the queen of Oklahoma’ genoemd. Zij begon als vijftienjarig meisje wat te experimenteren met geluid, vooral om de verveling te verdrijven. Al gauw bleek ze een gouden hand te hebben voor het schrijven van aanstekelijke en vaak ook ontroerende countrysongs. Haar platen, die ze afwisselend solo opneemt of met een band, vallen regelmatig in de prijzen en ze mag Ryan Adams tot een van haar trouwe fans rekenen: “Awesome singer, awesome songwriter. Highly fucking recommended”. Carter Sampson speelt doorgaans zo’n tweehonderd shows per jaar en dat hoor je terug in de soepelheid waarmee ze laveert tussen country, folk en americana. Onlangs verscheen ‘Wilder Side’, haar nieuwe (vierde) album, met tien nieuwe eigen composities. Net als haar vorige album wordt dit nieuwe album weer uitstekend geproduceerd door Travis Linville en wordt Sampson begeleid door bevriende muzikanten uit Oklahoma. Dan Martin komt uit Tulsa, Oklahoma en hij schrijft prachtige liedjes. Hij arrangeerde zijn liedjes in een eigen vorm van Americana, met een prominente rol voor de mandoline, de fiddle en de gitaar. Een beetje folk, een beetje country, een tikkeltje bluegrass misschien, maar het draait steeds om die intelligente liedjes.

Krzysztof Groen

Krzysztof Groen, frontman van Little Cash, is de personificatie van een oude ziel in een jong lichaam. Deze jonge Veendammer is al zijn hele leven aangestoken met het country-virus. Op zijn twaalfde pakte hij dan ook de gitaar ter hand en een jaar later zong hij, begeleid door zichzelf, de countrysterren van de hemel met werk van onder anderen Johnny Cash en Willie Nelson. Sinds begin dit jaar maakt hij furore met zijn Johnny Cash coverband The Little Cash Band.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal