Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Levi Parkham en Maurice van Hoek bij Blueprint live

Levi Parkham bij Thomas Kaldijk in Blueprint

RTV1 – Op vrijdag 17 maart wordt een nieuwe aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit Grand Café Java in Veendam. Deze keer met Levi Parham uit Oklahoma en singersongwriter Maurice van Hoek uit Rotterdam. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis.

Levi Parham

Levi Parham bracht volgens de kenners met “These American Blues” één van de beste roots platen van 2016 uit. Een plaat met een heerlijke mix van soul, country en blues. Levi komt uit McAlester Oklahoma en werd met name beïnvloed door de bluesplaten van Muddy Waters die zijn vader vaak thuis draaide. Zelf noemt hij Van Morrison en Sam Cooke belangrijke inspiratiebronnen. Levi werd opgepikt door mede Okie Jimmy Lafave die de plaat in Austin produceerde voor zijn Music Road label. Levi komt voor het eerst naar Europa om hier zijn cd te promoten. Tegelijkertijd wordt zijn cd uit 2014 “An Okie Opea” opnieuw uitgebracht. Ik ben bijzonder vereerd dat hij naar Veendam komt.

Maurice van Hoek

Een aantal jaren geleden reisde Maurice van Hoek, de Rotterdammer door de Verenigde Staten om inspiratie op te doen voor het maken van zijn plaat “Live Forevermore”. De man speelde al samen met Douwe Bob, met wie hij een grote passie voor de country van weleer deelt. Het is zo langzamerhand wel duidelijk dat Maurice van Hoek met “Live Forevermore” een indrukwekkende en kwalitatief hoogstaande plaat heeft afgeleverd. Het is de combinatie van smaak, talent en muzikaliteit van alle meespelende muzikanten die het maken tot een waanzinnige stuk muziek. Liefhebbers van de Eagles, Joni Mitchell, Bob Dylan en Crosby, Stills & Nash worden getrakteerd op een elftal nummers die in geen enkel opzicht onderdoen voor het werk van eerder genoemde artiesten.

Blueprint is via de stream op www.rtveen.nl en op de 105.3 FM en 106.9 FM elke zondag van 13.00 – 15.00 uur te beluisteren. Verder de hele week op www.rootsparadise.com en rtveen.nl/programmering/blueprint/

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.