Direct naar de inhoud.

Dit jaar geen huurverhoging sociale huurwoningen Lefier

  • door:
  • op:

Lefier – F: A. Huitenga Omroep Organisatie Groningen (OOG)
STADSKANAAL/GRONINGEN – Huurders van sociale huurwoningen van Lefier hoeven dit jaar niet te rekenen op huurverhoging. Volgens bestuurder Lex de Boer is dit mogelijk, omdat investeringen in nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud dit jaar gerealiseerd kunnen worden zonder de huren te verhogen.

Vrije sector huur
De huren van woningen in de vrije sector en de huren van het bedrijfs onroerend goed (BOG), zoals maatschappelijk en woon-zorg vastgoed, kunnen wel verhoogd worden. Deze huurders ontvangen hier later dit jaar bericht over. Ook bewoners die huren van zorgpartijen kunnen een huurverhoging ontvangen.

Investeren in de toekomst
Lefier blijft ook in 2017 fors investeren in haar woningbezit. Dit doet Lefier door nieuwe woningen te bouwen en oudere woningen te verbeteren (‘nul-op-de-meter’). Ook investeert Lefier in het bouwen, versterken en verduurzamen van woningen in het aardbevingsgebied.

Over Lefier
Lefier is een woningcorporatie met ongeveer 30.000 woningen in Noord-Nederland, met haar werkgebied in de gemeenten Borger-Odoorn, Emmen, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Stadskanaal. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal