Direct naar de inhoud.

Directeur Nina Hiddema vertrekt bij Theater Geert Teis

  • door:
  • op:

Geert Teis Theater
STADSKANAAL – Nina Hiddema zal aan het begin van het komende seizoen Theater Geert Teis verlaten. Sinds oktober 2011 is ze werkzaam als directeur van het theater in Stadskanaal.

“Ik ben aan een nieuwe uitdaging toe, maar weet nog niet wat mijn volgende stap zal zijn. Alles ligt nog open, maar eerst gaan we nog een mooi feest maken van de komende prachtige jubileumvoorstelling en expositie”, aldus Nina Hiddema. Ze begeleidt deze speciaal voor het 50-jarig bestaan van het theater gemaakte voorstelling nog. Daarna zal ze het stokje overdragen aan een opvolger. Binnenkort wordt de procedure gestart voor de opvolging.

Het gemeentebestuur van Stadskanaal noemt het jammer dat Nina Hiddema het theater gaat verlaten. “Wij zijn haar bijzonder erkentelijk voor wat ze de afgelopen jaren voor het theater heeft betekend. Zonder haar kracht, passie en doorzettingsvermogen had het theater er niet zo goed voorgestaan als nu het geval is. We begrijpen haar keuze en wensen haar alle goeds toe”, aldus het college.

Nina Hiddema noemt haar vertrek een spannende, maar bewuste overweging. “Na de crisis en de bezuinigingen van de afgelopen jaren staat het theater er weer goed voor. We hebben op allerlei fronten grote veranderingen doorgevoerd. De organisatie is verkleind en anders ingericht, de website en het kassasysteem zijn vernieuwd en de manier van communiceren met onze klanten is van offline naar steeds meer online verschoven”.

Verder zijn het theatercafé en de pleinzaal opnieuw ingericht en opgeknapt. In de komende zomerperiode krijgt de grote theaterzaal nieuwe vloerbedekking en stoelen. Nina Hiddema merkt als directeur dat het publiek het theater nog steeds heel goed weet te vinden. “Daarmee is Geert Teis één van de best lopende regiotheaters van het land. Daar ben ik enorm trots op. Dit alles maakt dat ik het theater met een gerust hart kan overdragen aan een opvolger”.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal