Direct naar de inhoud.

World Cup Wheelchair Fencing in Stadskanaal van 10 t/m 14 mei

  • door:
  • op:
Wheelchair Fencing Stadskanaal

STADSKANAAL – Van 10 t/m 14 mei komen maar liefst 25 Paralympische medaillewinnaars naar Pagedal in Stadskanaal voor de World Cup Wheelchair Fencing. Bij deze wereldbeker rolstoelschermen voor onder de 17 (U17), onder de 23 (U23) en senioren doen ruim 130 deelnemers uit meer dan 20 landen mee. De atleten hebben een fysieke handicap (bijvoorbeeld een amputatie of verlamming) waardoor zij in een rolstoel schermen.

Nederlandse deelnemers
Deze World Cup telt maar liefst drie deelnemers uit Nederland. Namens HollandSchermen uit Alkmaar maken Johan Stevens en Chantal Jonker hier hun World Cup debuut. Elke Lale van Achterberg doet in maar liefst zes categorie├źn mee. Ze gaat een gooi doen naar goud bij de World Cup U17 en U23 en neemt deel bij de senioren. Eerder won zij zes keer een bronzen medaille op de wereldkampioenschappen U17 en U23. Elke traint ondermeer bij SchermCentrumAmsterdam en komt uit voor Turkije.

Wat is rolstoelschermen?
Rolstoelschermen is een uitdagende, dynamische en snelle sport. Het wordt gespeeld door twee atleten individueel of in teamverband. In de schermsport gaat het erom je tegenstander te raken zonder zelf geraakt te worden. Bij het rolstoelschermen is dit niet anders. Techniek, tactiek en snelheid zijn heel belangrijk!

Bij het rolstoelschermen staan de rolstoelen vast in een frame. Door met het bovenlichaam naar voren en naar achteren te bewegen, wordt het wapen van de tegenstander ontweken en kan de atleet aanvallen om een treffer te maken. Het schermen kent verschillende wapens met elk een ander gewicht en trefvlak; floret, degen en sabel. Deze hebben verschillende spelregels, waarbij floret en degen steekwapens zijn en sabel een slagwapen. Bij het rolstoelschermen tellen de treffers op de benen niet.

Programma
De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Pagedal, International Wheelchair and Amputee Sports Federation en de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond. Het programma is te vinden op http://wheelchairfencing.nl/schedule/. U bent van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Pagedal heet u van harte welkom!

Oproep voor vrijwilligers
Beleef de World Cup rolstoelschermen van dichtbij! Wil jij ook Paralympische medaillewinnaars en talenten van de toekomst in actie zien? Meld je dan (minimaal 1 dag) aan als vrijwilliger voor dit gave event! We zoeken mensen van woensdag 10 mei tot en met zondag 14 mei. Als vrijwilliger help je bij het vastzetten en losmaken van de rolstoelen voor en na iedere partij. Dit is makkelijk te leren en naast een duidelijke instructie vooraf zorgen wij tijdens de dag vanzelfsprekend voor permanente ondersteuning van de vrijwilligers en voor een lunch. Neem voor meer informatie contact op via onderstaande contactgegevens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elisa Ostet, per telefoon via
06 148 111 22 of per e-mail op contact@elisa.buzz.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal