Direct naar de inhoud.

Gebroeders Benus en Lefier ondertekenen samenwerking

  • door:
  • op:
De ondertekening

MUSSELKANAAL – Lefier realiseert 27 levensloopgeschikte ‘nul-op-de-meter’ woningen in Musselkanaal en Nieuw-Buinen. Deze woningen die Lefier in Musselkanaal en in Nieuw-Buinen gaat realiseren worden gebouwd door gebroeders Benus uit Musselkanaal. Hiervoor heeft Lefier met gebroeders Benus op 10 juli een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De woningen hebben een bad- en slaapkamer op de begane grond en zijn ‘nul-op-de-meter’. Dit wordt bereikt door goede isolatie in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen voor eigen energieopwekking. De woningen worden all-electric uitgevoerd, zonder gasaansluiting. In plaats van een energierekening, betalen huurders een EnergiePrestatieVergoeding (EPV) aan Lefier.

Veranderende vraag
“In sommige delen van deze regio krimpt de bevolking” aldus Pieter Witzenburg directeur Vastgoed van Lefier, “maar is wel vraag naar kleine levensloopbestendige woningen die energiezuinig zijn.” Lefier sloopt verouderde eengezinswoningen en bouwt hiervoor in kleinere aantallen modernere woningen voor terug. Daarbij wordt de karakteristieke identiteit van de dorpen behouden.

Wouter Benus van gebroeders Benus: “Als regionale aannemer zijn wij er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan het toekomst gereed maken van onze regio. Daarnaast is het ook een stimulans voor de arbeidsmarkt in de regio door de inzet van veel lokaal personeel.”

Musselkanaal en Nieuw-Buinen
In Musselkanaal komen 5 levensloopgeschikte woningen aan de Badstraat. Met de nieuwbouw op deze locatie wordt de oorspronkelijke lintbebouwing van Musselkanaal versterkt. De bouw start in september 2017 en zal eind 2017 klaar zijn, als alles mee zit.

Aan de Akelei en Chrysantstraat in Nieuw-Buinen komen 22 levensloopgeschikte woningen. Ze maken deel uit van het herstructureringsplan ‘Het Nije Daip’. De bouw start naar verwachting – na de zomervakantie. Aan het begin van 2018 wordt gestart met het opleveren van de eerste woningen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal