Direct naar de inhoud.

Caveman Challenge Exloo 4.0 groot publieksspektakel

  • door:
  • op:
DJ Roy zorgt voor de gezellige sfeer

EXLOO – In Exloo zijn ze de dagen aan het aftellen voor de Caveman Challenge 4.0. Op zondag 15 oktober staan namelijk 1500 deelnemers aan de start voor een van de meest uitdagende obstacle runs in Nederland. Het aantal starters kan meer worden, want de organisatie heeft besloten de inschrijving te heropenen tot vlak voor de start.

De Caveman Challenge 4.0 verandert overigens steeds meer in een groot festival. Kwamen er vorig jaar enige duizenden toeschouwers op het evenement af, de organisatie verwacht en rekent erop dat het er dit jaar veel meer worden. Die verwachting komt niet zomaar bovendrijven, want door alle nevenactiviteiten is het evenement ook voor de bezoekers een waar spektakel. “Niet alleen omdat alle obstakels heel goed bereikbaar zijn”, zegt Jan Schutrups, “maar ook door alle activiteiten op het grote festivalterrein.”

Dj Roy

Het sportieve en passieve spektakel gaat vanaf 12.00 uur van start in de grote tent op het festivalterrein. Dat duurt tot 19.00 uur. In de tent treedt tijdens de After Party feest-dj Roy op. Hij is een van de meest gevraagde dj’s van Nederland. In de Caveman Tattooshop kan iedereen een ‘stempel tattoo’ laten zetten.”
Genietend van een biertje kan het publiek de deelnemers hun laatste hindernis zien nemen die eindigt in de grote feesttent. De brandweer staat er klaar om de sporters schoon te spuiten. “Het publiek hoeft dus helemaal niets te missen van wat er zondag allemaal gebeurt”, vertelt Schutrups enthousiast. “Ook voor opa’s en oma’s is dit een feest. Want het is toch prachtig om te zien als kinderen met hun papa of mama, om 12.10 uur precies, aan de start staan voor de Ouder-Kids Run.”

Schutrups

Schutrups voegt er nog aan toe dat door het professionaliseren van de organisatie het mogelijk is geworden de inschrijving op te rekken, waardoor het mogelijk is geworden meer deelnemers mee te laten doen. Dat kan individueel, maar ook in teamverband (bedrijventeams of vriendengroepen) en ouders met kinderen. Schutrups: “En nee, we hebben geen prijzen voor de eerst aankomende. Bij ons is iedereen winnaar. Het is een prestatie op zich om het parcours te overwinnen. Iedereen krijgt dan ook een medaille uitgereikt op het podium. Ik durf rustig te stellen dat de Caveman Challenge 4.0 een groter publieksspektakel wordt dan ooit tevoren.”

Meer weten? Kijk dan op www.cavemanchallenge.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal