Direct naar de inhoud.

Pagefestival 2019 in zomerse sfeer verlopen

  • door:
  • op:
Zeepbellenblazen op Pagefestival 2019 – (F: H. Lucassen – RTV1)

STADSKANAAL – Het tweedaagse Pagefestival (voorheen Pagepop) is dit jaar uiterst succesvol verlopen. Het blijft een beetje moeilijk inschatten met zo’n gratis cultuurfestival hoeveel bezoekers er zijn geweest maar het waren er zeker enkele duizenden over het hele weekeind gerekend.

Oergezellig

Het was ook eindelijk een droog weekeind met volop zon en aangename temperaturen. In het verleden is dat (helaas) wel eens anders geweest. Het Pagefestival trok een divers publiek. Van jong tot oud. Van oude rockers tot hipsters. Hele families, opa’s en oma’s met de kleinkinderen. Hiermee kreeg het festival een  oergezellig en gemoedelijk randje. Zeepbellenblazen was een hoogtepunt voor de kids, terwijl de kunstliefhebbers ogen te kort kwamen. De muziekliefhebbers werden getrakteerd op talentvolle artiesten uit de regio met indie/pop/electro/rock. Kortom voor elk wat wils.

Gratis

Concurrentie was hevig want in de martinistad was er het druk bezochte Stadspark Live met o.a. een optreden van Sting. 25.000 bezoekers aldaar. Dan mag je trots zijn op het ‘gratis’ Pagefestival waar beginnende artiesten een kans krijgen zodat ze misschien ook ooit (net als Sting) eindigen op het Stadspark festival.

RTV1 heeft e.e.a. live uitgezonden en beeldmateriaal zal ook de komende dagen nog te zien zijn op het televisiekanaal van de streekomroep van en voor de Veenkoloniën. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal