Direct naar de inhoud.

Middag voor ondersteuning mantelzorgers

  • door:
  • op:
Wethouder Frits Alberts Borger-Odoorn

BORGER – Dinsdag 17 oktober vond in MFA Het Hunzehuys in Borger een themamiddag plaats voor mantelzorgers en hulpvragers. Welzijnorganisatie Andes organiseerde de middag om mantelzorgers te ondersteunen en te faciliteren. Wethouder Frits Alberts van de gemeente Borger-Odoorn had de eer om de middag feestelijk te openen.

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Mantelzorgers hebben het vaak zwaar. Een mantelzorger is namelijk, naast mantelzorger, vaak ook partner, kind, werknemer, scholier of vrijwilliger. Welzijnorganisatie Andes heeft de taak om de ondersteuningswensen van mantelzorgers te kennen en hier iets mee te doen.

Workshops

De themamiddag bestond uit een informatiemarkt en een drietal workshops: vergeetachtigheid en dementie (en wat dat betekent voor mantelzorgers), tips om langer thuis te kunnen blijven wonen en handige aanpassingen in en om het huis. Daarnaast was er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.
Balans Wethouder Alberts: “Andes richt de aandacht op het organiseren van gezamenlijke activiteiten voor mantelzorgers. Daarmee willen we de overbelasting van mantelzorgers voorkomen. Het is belangrijk dat er balans is tussen taken, rollen en vrije tijd” .-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal