Direct naar de inhoud.

100 jaar Oldenburger/Fritom

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom uit Veendam bestaat sinds 10 november 2017, officieel 100 jaar. Vrijdag 17 november gaf Oldenburger|Fritom ter ere van dit honderdjarig bestaan een jubileumfeest in cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn te Veendam. Onder de circa 200 aanwezigen bevonden zich het voltallige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd het eerste exemplaar van het Jubileumboek ‘100 Jaar Oldenburger|Fritom’ onthult en door René Dale (Algemeen Directeur-Fritom) uitgereikt aan o.a. mevr. Veenstra. Tevens werd er een cheque aan Stichting Jarige Job uitgereikt ter waarde van € 5000 euro.
De presentatie was is in handen van Jacques d’Ancona en de muzikale omlijsting werd verzorgd door De Troebadoers.

Op 10 november 1917 liet Jan Oldenburger zijn achternaam als handelsmerk registreren. Het vervoer vond plaats met paard en wagen totdat in 1929 de eerste vrachtauto werd aangeschaft. Met de ondersteuning van zijn zoons wist Oldenburger de Tweede Wereldoorlog te trotseren en menig crisisperiode te overwinnen. Hierdoor konden zijn kleinzoons, de Gebroeders Oldenburger, in de jaren 70, 80 en 90 tekenen voor de expansie van het bedrijf. Ook na de overname in 1999 door de Fritom Logistic Solutions Group, is Oldenburger|Fritom een echt familiebedrijf gebleven. Drie ondernemersfamilies met Friese wortels, Veenstra, Wiersma en Doorenbos, loodsten het bedrijf de 21e eeuw in.

Anno 2017 is Oldenburger|Fritom uitgegroeid van transportonderneming tot logistiek dienstverlener, die wereldwijd opereert. Het bedrijf onderscheidt zich als ketenregisseur en kennisorganisatie, die haar klantrelaties innovatieve logistieke oplossingen biedt. In Noord-Nederland is Oldenburger|Fritom in zowel Veendam als Emmen gevestigd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal