Direct naar de inhoud.

Muzikaal talent op Winkler Prins

  • door:
  • op:
WP:  Demi and Friends

VEENDAM – De Winkler Prins Talentenjacht Klassiek & Akoestisch die vrijdag 15 december werd gehouden, toonde weer eens aan hoeveel jong talent er op de school rondloopt. Dit jaar ging de 1e prijs in de categorie klassiek naar gitarist Floris Koster, die vorig jaar zijn debuut maakte. De tweede prijs was voor pianist Joshua van der Geize. In de categorie akoestisch won zanger Bas Korthuis die zichzelf op gitaar begeleidde. De tweede prijs ging naar de piepjonge band Demi & Friends. Aanmoedigingsprijzen waren er voor bluesgitarist Luuk Doddema en Axel Dijk (piano).

De organisatie van de avond was in handen van muziekdocenten Stef Vissinga en Johan Leeuwerke. “We zijn blij dat we weer 10 heel verschillende acts op het podium hebben gekregen” aldus Leeuwerke. “We moeten de leerlingen vaak een beetje aansporen. Bijvoorbeeld omdat ze helemaal niet weten hoe goed ze zijn, of omdat ze het podium spannend vinden. Optreden voor publiek is natuurlijk ook niet niks! Maar er zijn ook leerlingen die ik in elk tussenuur in de kleine muziekstudio naast m’n lokaal zie oefenen. Met de talentjacht bieden we hen de kans om podiumervaring op te doen. Als ze de smaak eenmaal te pakken hebben, zien we hen het jaar erop vaak weer.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal