Direct naar de inhoud.

Leerlingen WP leren door in vakantie

  • door:
  • op:
Doorleren tijdens de mei vakantie

VEENDAM – Negentig leerlingen van scholengemeenschap Winkler Prins zijn begonnen met de lenteschool. De leerlingen kozen er zelf voor zich tijdens de meivakantie te laten bijspijkeren, om zo hun kans om over te gaan te vergroten.

Lenteschool

Het is al de derde keer dat Winkler Prins bijlessen in de meivakantie organiseert. “Een prachtig voorbeeld van onderwijs op maat,” aldus Angela Jansen en Pieterdine Schilthuis, coördinatoren van de lenteschool. “Leerlingen die er niet goed voor staan, werken met hulp van docenten Engels, wiskunde, Nederlands, natuur- of scheikunde hun kennis bij tijdens een intensieve lesweek. Ook wordt er ingezet op het verbeteren van de studievaardigheden. Zo hopen de leerlingen toch over te gaan naar het volgende leerjaar. Na het succes van de twee vorige edities, hebben zich dit jaar 40 kandidaten ingeschreven.

Daarnaast studeren vijftig examenleerlingen deze week op school in alle rust voor hun eindexamen. “Soms is het handiger om op school te werken dan thuis. We bieden deze leerlingen een rustige plek, waar ze zich geconcentreerd kunnen voorbereiden op het eindexamen.”

De lenteschool droeg de afgelopen jaren aantoonbaar bij tot betere schoolresultaten. “We hopen dat ook de huidige groep leerlingen er veel profijt van zal hebben.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal