Direct naar de inhoud.

Regionaal laskampioenschap op Winkler Prins

  • door:
  • op:

VEENDAM – In het rode vmbo-gebouw van Winkler Prins is woensdag 14 maart het regionale laskampioenschap gehouden. De nummers 1 en 2 gaan door naar de landelijke finale.

Metaalsector

Zes scholen, waaronder Winkler Prins, binden woensdag de strijd aan om het mooiste laswerkstuk. Een deskundige jury van het Nederlands Instituut voor Lastechniek zal de verschillende verbindingen beoordelen. Het Instituut organiseert de laswedstrijden, samen met regionale lasorganisaties, om jongeren warm te maken voor een opleiding in de metaalsector. Voor onze regio heeft Lasgroep Noord de organisatie van de scholenwedstrijd op zich genomen.

Van 10.00 tot 12.15 last de eerste groep het vooraf bepaalde werkstuk. Twee leerlingen van Winkler Prins zitten in de tweede groep, die van 12.30 tot 14.45 uur aan het werk gaat. De prijsuitreiking vindt plaats om 15.30 uur. De beste twee van dit regiokampioenschap gaan door naar de landelijke finale.

  • update:Johan Kuiken uit Franeker, Fabian ter Schuur uit Oosterwolde en Dick Ottens (Ubbo) uit Stadskanaal mogen door naar de landelijke finale. Voor Ottens hangt dit nog wel af van wat kandidaten elders in het land presteren-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal