Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Samen sterk voor techniek in de regio

VEENDAM – Het ministerie van OCW zet zich de komende jaren in voor Sterk Techniekonderwijs. Vanaf september 2018 wordt er landelijk 100 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs in het vmbo. Het doel: zorgen voor duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs waardoor er voldoende vakmensen voor de regio worden opgeleid.

In de regio Veendam – Hoogezand – Groningen gaan scholengemeenschap Winkler Prins, het Dr. Aletta Jacobs College, Noorderpoort en het Alfa-college samen de uitdaging aan. Namens de scholen vertelt Dominique van Veenhuizen: “Scholen kunnen subsidie aanvragen voor het stimuleren van techniekonderwijs. Dit gaan wij gezamenlijk doen, omdat we hetzelfde doel hebben: zorgen voor uitstekend geschoolde leerlingen om te voldoen aan de groeiende vraag van de regionale arbeidsmarkt. Want technische vakmensen zijn hard nodig, van bouwvakkers en monteurs tot specialisten in robotica en domotica.”

WP en ABS

De scholen willen een doorlopende techniek-leerlijn opzetten van primair onderwijs tot en met mbo, en techniekdocenten (bij)scholen zodat hun kennis actueel blijft. “Ook willen we graag samenwerken met bedrijven in de regio om onze leerlingen te laten kennismaken met de praktijk en hun interesse voor een baan in de techniek te stimuleren,” vertelt Van Veenhuizen. “We hebben beide belang bij een goede verbinding tussen het vmbo-onderwijs en het bedrijfsleven. En we hebben een gedeelde passie voor techniek. ABS Cilinders BV (Veendam) en HOC Opleiding & Training (Zuidlaren) hebben al aangeboden met ons mee te doen en daar zijn we heel blij mee. De komende tijd benaderen we meer bedrijven in de techniek en we hopen op meer samenwerkingsovereenkomsten. De ondersteuning kan bestaan uit gastlessen, bedrijfsbezoeken, docentstages of de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteiten van de techniekbedrijven.”

Bedrijven die willen meewerken aan het project van de scholen, kunnen contact opnemen met projectleider Alidston Munting, Winkler Prins Veendam, tel. 06 112 02 498

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.