Direct naar de inhoud.

WP-leerlingen doen vrijwilligerswerk

  • door:
  • op:
Archieffoto WP – (foto Peter Panneman)

VEENDAM – Alle derdejaars leerlingen van scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam doen dit schooljaar weer mee aan de maatschappelijke stage (MaS). Hiervoor verrichten ze in hun vrije tijd in elk geval 30 uur vrijwilligerswerk. De leerlingen kiezen hun stage op de MaS-markt op woensdag 10 oktober.

Een maatschappelijke stage betekent dat een leerling (onbetaald) vrijwilligerswerk doet bij een niet-commerciële organisatie. De MaS is onderdeel van het reguliere onderwijsprogramma van Winkler Prins en telt mee voor de overgang. “Met de MaS willen we onze leerlingen een bredere kijk op de samenleving geven,” vertellen coördinatoren Henry Elting en Diana Haak. “De invulling van de MaS kan op verschillende manieren; we bieden de leerlingen de mogelijkheid om iets te kiezen dat bij hen past. We hebben gemerkt dat de MaS een impuls geeft aan het vrijwilligerswerk in onze regio. En dat is fijn, want veel organisaties hebben behoefte aan een paar extra handen.”

“We vinden het belangrijk dat onze leerlingen een goede start van hun MaS hebben. Daarom is er op woensdag 10 oktober een MaS-markt van 18.45 tot 21.15 uur. Leerlingen, maar ook hun ouders/verzorgers, zijn van harte uitgenodigd om deze informatiemarkt te bezoeken.” De informatieavond wordt georganiseerd in samenwerking met het Steunpunt Maatschappelijke Stages Compaen en de gemeente Veendam in de kantine van Winkler Prins aan Raadsgildenlaan 1.

Kom zoveel mogelijk op de fiets, want de parkeergelegenheid is beperkt. U kunt uw auto het beste parkeren op de grote parkeerplaats voor het stadion van BV Veendam. Via het fietspad kunt u naar het gebouw Raadsgildenlaan 1 lopen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal