Direct naar de inhoud.

Winkler Prins houdt open huis

  • door:
  • op:
Anthony Winkler Prins –  (F: Peter Panneman)

VEENDAM – Openbare scholengemeenschap Winkler Prins houdt op woensdag 17 januari van 16.00 tot 21.00 uur open huis voor toekomstige leerlingen en hun ouders. Op drie locaties zijn activiteiten, informatiestands en presentaties op het gebied van onderwijs, buitenschoolse activiteiten en het sporttalentontwikkelingsprogramma.

Een extra lang open huis dit keer, omdat Winkler Prins meer leerlingen verwacht dan de andere jaren. “Ubbo Emmius Veendam gaat gefaseerd op in Winkler Prins, te beginnen met het brugjaar,” vertelt bestuurder Ferdinand Vinke. “Dat betekent dat leerlingen uit groep 8 die volgend schooljaar in Veendam naar het voortgezet onderwijs willen, in principe allemaal op Winkler Prins komen. We nemen graag de tijd om alle leerlingen uit groep 8 en hun ouders goed en uitgebreid informeren.”

Rondkijken, sfeer proeven, kletsen met leerlingen en docenten
Toekomstige brugklassers zijn van harte welkom aan Raadsgildenlaan 1. Op deze locatie hebben zij straks hun eigen verdieping. “Je kunt het zien als een school binnen de school,” aldus Vinke. “Bezoekers van het open huis kunnen zelf de school ontdekken, of aan onze leerlingen vragen of die hen willen rondleiden. Proef de sfeer, maak kennis met docenten en ontdek de nieuwe vakken die je in de brugklas krijgt. Enthousiaste sporters moeten zeker even naar de gymzalen voor informatie over ons sportprogramma. Maar ook praktische zaken komen aan bod, zoals Magister, lesroosters, de ouder- en leerlingenraad en de dagelijkse gang van zaken op school.”

Van Ubbo naar WP? Kom kijken!
Het open huis is ook interessant voor leerlingen die straks van Ubbo Emmius overgaan naar Winkler Prins. De deelscholen havo en vwo zijn gehuisvest op Pinksterstraat 26, de mavo op Raadsgildenlaan 1. Vmbo-leerlingen met interesse in techniek en handel & administratie kunnen op bezoek in het rode gebouw aan Raadsgildenlaan 11. Vmbo Zorg & Welzijn is te bezoeken aan de Pinksterstraat 26. Kom alvast een kijkje nemen!

Parkeren
Bezoekers die met de auto komen, kunnen deze parkeren achter het voormalig clubgebouw van SC Veendam, voor de Parkstadhal of achter Avebe. Zij kunnen de parkeerplaats van SC Veendam bereiken vanaf de Langeleegte. Bezoekers van de Pinksterstraat kunnen hun auto voor de deur kwijt, of op de grote parkeerplaats bij de supermarkt naast de school. Gebruik in het laatste geval een parkeerschijf.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal