Direct naar de inhoud.

Centrummanager voor Borger Odoorn

  • door:
  • op:
F: Gemeentehuis Borger Odoorn

BORGER ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn gaat een centrummanager voor Borger aanstellen. Die zal vanuit de gemeente een coördinerende rol vervullen in de verbeterplannen voor het dorp, en in die hoedanigheid samenwerken met de werkgroep Borger Hunebedhoofdstad. Op deze manier willen burgemeester en wethouders gebruikmaken van het moment en de energie die in het dorp zijn ontstaan.

Het college van Borger-Odoorn heeft eind vorig jaar het Masterplan Borger Centrum geëvalueerd. De fysieke centrumvernieuwing in het dorp is grotendeels klaar, met een nieuw plein, aangepakte winkelpanden, een nieuwe rotonde en een verbeterd parkeerterrein.

Burgemeester Jan Seton: “De stenen liggen er, nu gaan we de aandacht meer verleggen naar wat er op die stenen gebeurt.” Het gaat dan om zaken als evenementen, terrassen en parkeren. “Hier is in het dorp en bij ondernemers al langere tijd vraag naar, en we hebben nu de kans om dat gezamenlijk op te pakken”, aldus Seton. “Als je ziet dat een werkgroep Hunebedhoofdstad nu enthousiast met de verbindingen in het dorp bezig is, dan kunnen en willen wij als gemeente niet achterblijven.“

Centrummanager
Onlangs begon de werkgroep Borger Hunebedhoofdstad al in een trekkende en verbindende rol aan de verbeterplannen. Burgemeester Seton: “Zij gaan het komende jaar initiatieven verzamelen en krachten bundelen om Borger nog beter op de kaart te zetten. Vanuit de gemeente zelf gaan we nu een centrummanager aanstellen die zich bezighoudt met alles wat op en langs het plein gebeurt. Met duidelijke regels, korte lijnen en open communicatie.”

De centrummanager wordt in eerste instantie voor een jaar aangesteld, voor 16 tot 20 uur per week. Vanuit de gemeente zal ook een ambtelijke werkgroep bijdragen aan de uitwerking van de plannen.

Resterende werkzaamheden
Er staat nog een aantal fysieke werkzaamheden in Borger gepland. Die vinden voornamelijk plaats aan de Hoofdstraat-Noord en rondom de Willibrordkerk en het voormalige ontmoetingscentrum. Dit werk wordt de komende tijd binnen de bestaande gemeentelijke organisatie afgerond, waardoor Borger Centrum als project wordt afgesloten. Daardoor ontstaat financiële ruimte om de centrummanager te bekostigen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal