Direct naar de inhoud.

PvdA Borger-Odoorn wil bruisende dorpspleinen

  • door:
  • op:
Centrum Borger – F: B. J. Brinkman – RTV1)

BORGER-ODOORN – De raadsfractie van de PvdA in Borger-Odoorn ziet dat de dorpspleinen in Odoorn, Borger en Valthe vooral in gebruik zijn als parkeerplaats voor auto’s en bussen. Ook hoort de fractie gebruikers, ondernemers en organisatoren van evenementen mopperen over het ontbreken van afspraken en richtlijnen. Voetgangers en fietsers voelen zich onveilig, omdat er geen enkele duidelijkheid in verkeersregels is.

Zelf gefantaseerde bordjes maken het er in Borger niet duidelijker op. In Odoorn is het plein een stenen parkeerplaats voor touringcars en het nieuwe Perron in Valthe dreigt hetzelfde lot. De PvdA vindt het jammer dat de mogelijkheden onvoldoende worden benut.

Raadslid Marjoleine Schoevers van de PvdA Borger-Odoorn wil dat de gemeente helder is in wat ze wil met dorpspleinen en dorpscentra. De PvdA Borger-Odoorn wil bruisende pleinen, waar ruimte is voor terrassen voor bewoners en toeristen en vooral een veilige plek voor fietsers en voetgangers. Marjoleine Schoevers roept het college op heldere afspraken te maken, die voor alle betrokkenen duidelijk zijn, zodat er – als dat nodig is – gehandhaafd kan worden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal