Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Windmolenpark Veenkoloniën definitief

De plek waar windmolens komen

DEN HAAG / BORGER – De bouw van een groot windpark met 45 windturbines in de Veenkoloniën gaat definitief door. Dat heeft de Raad van State bepaald. Hier is nu geen hoger beroep meer tegen mogelijk. Er was veel verzet tegen een windpark. De lokale bevolking kwam vooral met het bezwaar dat er geen draagvlak was voor de komst van de turbines. Horizon vervuiling en slecht voor je gezondheid was een veelgehoord argument.

Nationaal Belang

Volgens de Raad van State is onvoldoende draagvlak echter geen vereiste om het windpark niet te bouwen. De Raad heeft daarom een afweging moeten maken tussen het nationaal belang en de belangen van inwoners uit het gebied. Instituut LOFAR heeft antennes in het gebied staan. Door de komst van de windmolens kunnen deze nu minder goed hun wetenschappelijk ruimteonderzoek doen.

Jan Nieboer van Tegenwind Veenkoloniën zegt desondanks door te gaan met zijn strijd tegen de plaatsing van windmolens.

Lees ook: RTV Drenthe

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Windmolenpark Veenkoloniën definitief

  1. Nu er dan toch wordt gekozen om van dit gebied een soort Industriegebied te maken en gisteren net is besloten dat Geopark de Hondsrug Geopark blijft zou ik zo zeggen niet de N34 verdubbellen(die ligt in het Hondsruggebied) maar de Drentse Mondenweg (N379) is en compensatie ‘van algemeen belang’ en ook beter voor het vervoer van die windmolens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.