Direct naar de inhoud.

Windmolenpark Veenkoloniën definitief

  • door:
  • op:
De plek waar windmolens komen

DEN HAAG / BORGER – De bouw van een groot windpark met 45 windturbines in de Veenkoloniën gaat definitief door. Dat heeft de Raad van State bepaald. Hier is nu geen hoger beroep meer tegen mogelijk. Er was veel verzet tegen een windpark. De lokale bevolking kwam vooral met het bezwaar dat er geen draagvlak was voor de komst van de turbines. Horizon vervuiling en slecht voor je gezondheid was een veelgehoord argument.

Nationaal Belang

Volgens de Raad van State is onvoldoende draagvlak echter geen vereiste om het windpark niet te bouwen. De Raad heeft daarom een afweging moeten maken tussen het nationaal belang en de belangen van inwoners uit het gebied. Instituut LOFAR heeft antennes in het gebied staan. Door de komst van de windmolens kunnen deze nu minder goed hun wetenschappelijk ruimteonderzoek doen.

Jan Nieboer van Tegenwind Veenkoloniën zegt desondanks door te gaan met zijn strijd tegen de plaatsing van windmolens.

Lees ook: RTV Drenthe

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal