Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Perfect weer om binnenkort te schaatsen

F) Pixabay

WEERONLINE – Precies tijdens de voorjaarsvakantie in Midden- en Noord-Nederland breekt een ijskoude winterperiode aan. Het is perfect weer om de schaatsen onder te binden en veel ijsbanen zullen door de vrieskou vanaf zondag al hun deuren openen.

Schaatsen op grote plassen en vaarten is voorlopig nog erg riskant. Door de stevige wind ontstaan gemakkelijk wakken en dunne plekken in het ijs.

Wie zich volgende week op het ijs waagt doet er goed aan zich warm aan te kleden. Er staat een ijskoude oosten- tot noordoostenwind en daarmee ligt de gevoelstemperatuur overdag tussen -6 en -10 graden! De middagtemperatuur komt maandag, dinsdag en woensdag op veel plaatsen rond het vriespunt uit. Zulke zogenaamde ijsdagen hebben we zo laat in het winterseizoen sinds 2013 niet meer gehad. Daarbij waait het overwegend matig. Wel is het prima weer met veel zon en enkele wolkenvelden.

Lekker weer om erop uit te trekken
Ondanks de lage gevoelstemperaturen is het prima weer om buiten bezig te zijn. Niet alleen is het prima schaatsweer, ook zijn de weercondities bijvoorbeeld perfect voor een stevige wandeling. Het wandelweercijfer is over het algemeen een 8. Ook liefhebbers van een koude hardloopronde kunnen hun hart ophalen met de lage temperaturen en veel zonneschijn.

Bron: Weeronline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.