Direct naar de inhoud.

Project ,Allemaal Digitaal’ van start bij Computerbank

 • door:
 • op:
Afgeschreven computer

GRONINGEN – Onder de noemer ‘Allemaal digitaal’ wil stichting De Computerbank in de jaren 2018 en 2019 in totaal 200 computers verstrekken aan evenzoveel achterstandsgezinnen in de provincie Groningen. “Afgeschreven maar nog werkende apparaten krijgen een opknapbeurt en worden in bruikleen gegeven aan gezinnen die zich de aanschaf van een computer niet kunnen veroorloven.” vertelt voorzitter Hans Huiting. “Een computer helpt mensen in armoede toch mee te doen in de maatschappij. Dit is ook belangrijk voor gezinnen met kinderen die voor hun schoolwerk afhankelijk zijn van computers”.

Geen gift

De essentie van het project ‘Allemaal digitaal’ is activeren en aansluiten. De gezinnen die voor een computer in aanmerking komen, verrichten vrijwilligerswerk in ruil voor een computer. Het is daarmee geen gift. We zijn realistisch genoeg om te beseffen dat niet iedereen in staat is vrijwilligerswerk te verrichten. Bijvoorbeeld omdat men al actief is als vrijwilliger of omdat men lichamelijke of geestelijke beperkingen heeft. De mate waarin mensen worden ingezet is dus geheel afhankelijk van hun kunnen.” Huiting vertelt dat de eerste helft van dit jaar is gebruikt voor de voorbereidingen. “Er zijn goede werkafspraken gemaakt met de samenwerkingspartners. Ook zijn vrijwilligers geworven voor het uitleveren van de computers en het instrueren van de ontvangende deelnemers. Bovendien hebben we fondsen aangeschreven zodat we ook daadwerkelijk alle 200 computers kunnen uitleveren.”

Wie meer wil weten van De Computerbank kan contact opnemen via Hans Huiting, Stichting DIG050 – Telefoon: 0631944376. Aanwezig ma-do: 09.00-16.00

Eén reactie op “Project ,Allemaal Digitaal’ van start bij Computerbank”

 1. Het idee is goed, maar de uitvoering vreemd. We willen allemaal zuiniger zijn i.v.m. onze toekomst. En toch maak je mensen die het dan eigenlijk niet kunnen betalen blij met afgeschreven apparaten! Dit zijn vaak computers met een te zware voedingen en stroom vretende onderdelen. Afgeschreven computers horen niet bij een toekomst visie en zouden eigenlijk alleen voor het recyclen van de materialen worden gebruikt. En dergelijke projecten als dit kunnen mijn inziens beter fondsen en sponsoren werven en daarvan in de massa nieuwe energiezuinige laptops aanschaffen. Dan heb je nieuw, zuinig, bij de tijd, werkgelegenheid, en het gaat langer mee.

  Ik werk al 12 jaar met computers en heb veel oude computers van mensen gekregen, vaak ook weer opgelapt en weggegeven, blijdschap is dan vaak van korte duur omdat deze computers met een reden weg gedaan worden. En het onderhoud in uren op geen enkele wijze verantwoord kan worden.

  Daarom sloop ik alles uit elkaar, oud ijzer gaat apart weg en alle onderdelen met printplaten gaan naar de Recycling.

  Denk er maar eens over na of dit goed is of iet, en vergelijk het ook maar eens met andere producten. Kijk naar auto’s. Met vervuilende auto’s mag je straks nergens meer komen. Waarom omdat ze vervuilend zijn!, Ze worden iet gesloopt voor het materiaal. Nee. Ze worden versleept naar andere landen, met soepele regels. Want daar zijn ze niet vervuild.

  Daarom niets weg wat is afgeschreven, maar regel iets nieuws. Waar een wil is is een weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-