Direct naar de inhoud.

Piet Prins school wint E-waste Race Stadskanaal 2019

  • door:
  • op:
Smullen voor de winnaars

STADSKANAAL – Vrijdagochtend 11 oktober om 10.30 uur nam de gereformeerde school ‘Piet Prins’ de hoofdprijs in ontvangst voor het winnen van de E-waste Race Stadskanaal. De afgelopen weken streden negen basisscholen in de gemeente Stadskanaal om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. De Piet Prins heeft de meeste punten gehaald met het inzamelen van elektrische apparaten. Extra feestelijk nieuws is dat gisteren bekend werd dat de scholen in de gemeente Stadskanaal een landelijk record hebben behaald met de E-waste race. Dat betekent dat zij de meeste apparaten inzamelden ooit tijdens een E-waste Race in Nederland.

Wethouder Goedhart Borgesius (VVD Stadskanaal): “Ik wil alle kinderen die hebben meegedaan hartelijk danken voor hun inzet: in mijn ogen zijn jullie allemaal winnaars. Het laat zien dat de kinderen in onze gemeente duurzaamheid belangrijk vinden. Ik ben erg trots op deze fantastische prestatie van de deelnemende scholen!”

Prijzen
De hoofdprijs die de gereformeerde school Piet Prins ontvangt is een schoolreis naar Nemo in Amsterdam. Daarnaast heeft de gemeente de Evert Elektra wisselbokaal beschikbaar gesteld. Evert Elektra is bij de gemeente Stadskanaal de mascotte voor E-waste. Voor de andere afvalstromen zijn ook mascottes. De kinderen hebben hier in hun lessen ook kennis meegemaakt om meer te leren over het belang van afval scheiden. Als je afval scheidt kan het gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Ook krijgt iedere leerling van de Piet Prins een sleutelhanger die gemaakt is van gerecyclede e-waste. Voor de gemeente zijn alle leerlingen van deelnemende scholen winnaar. Daarom krijgen ze vrijdagochtend allemaal een tompouce uitgereikt met daarop de afbeelding van de e-waste mascotte Evert Elektra.

E-waste Race
Buurtbewoners konden hun rondslingerend elektronisch afval de afgelopen 4 weken aanmelden op een website. De scholieren maakten vervolgens een afspraak om de e-waste thuis op te halen. De scholen scoorden hiermee punten, die op de website werden bijgehouden. Deze E-waste race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met Virol, de gemeente Stadskanaal en E-waste race (https://www.ewasterace.nl/).

Deelnemende scholen
OBS Hagenhofschool, OBS De Badde, OBS De Oleander, CBS De Höchte, Gereformeerde school Piet Prins, OBS De Musselhorst, CBS De Rank, RK Heilig Hartschool, CBS Oranje Nassauschool.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal