Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe directeur-secretaris provincie Drenthe

Wim Brenkman

ASSEN – De heer Wim Brenkman (55) is de nieuwe directeur-secretaris van de provincie Drenthe. Met ingang van 15 oktober 2018 gaat hij leidinggeven aan de provinciale organisatie en wordt hij secretaris en daarmee eerste adviseur van het college van GS. Hij vervangt daarmee Leendert Maarleveld, die de functie op interim basis sinds januari 2018 vervult.

De heer Wim Brenkman is op dit moment secretaris directeur van Waterschap Noorderzijlvest. Daar is hij eerste adviseur van het dagelijks bestuur en verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de organisatieontwikkeling. Daarvoor was hij manager en programmamanager bij de provincie Groningen. In deze laatste functie was hij verantwoordelijk voor de totstandkoming van een nieuw Provinciaal Omgevingsplan. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: “Met deze directeur hebben we iemand in huis gehaald die onze bestuurlijke ambities in de praktijk praktisch kan uitvoeren.”

De heer Wim Brenkman studeerde Natuur- en Landschapstechniek aan de Hogeschool Van Hall-Larenstein en behaalde een Master of Science Land- en Watermanagement aan de Hogeschool Van Hall-Larenstein en de Universiteit van Greenwich. Verder is hij toezichthouder bij It Fryske Gea en bij Vluchtelingenwerk Noord.

De heer Wim Brenkman is gehuwd en vader van 4 kinderen. Hij is woonachtig in het Drentse Roderwolde

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.