Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bijenhoudersvereniging op de Leer- en Doemarkt

Foto: Luuk Hillebrands Stadskanaal

STADSKANAAL – Op zaterdag 1 september a.s. vindt op het Raadhuisplein in het centrum van Stadskanaal weer de jaarlijkse Leer-, Doe- en Hobbymarkt plaats. Tussen al de deelnemers aan deze markt zult u ook weer de plaatselijke afdeling van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging uit Stadskanaal aantreffen.

Honing

Bij hun kraam kan men potjes honing kopen, echte natuurhoning in de eigen omgeving gewonnen, zo van de raat in de pot! Evenals vers op de markt gebakken honingwafels, die de lekkere trek van de bezoekers zeker kunnen stillen. Maar nog belangrijker is, dat het publiek zich op de hoogte kan stellen van het wel en wee van de bijenhouderij, het enorme nut van deze insecten in het ons direct omringende milieu en hoe je daar als burger positief een rol in kunt spelen. Zo kunnen veel tuinliefhebbers hun plantenbestand insectenvriendelijker maken met drachtplanten voor insecten.

Insectenranden

En ook in onze regio is een aantal landbouwers bezig de akkers te voorzien van bloemenrijke insectenranden. In Stadskanaal is al ruim zeventig jaar een imkervereniging actief. Zo hebben ze een bijenpark in het Pagedal ingericht en bieden ze belangstellenden de kans zich als imker te laten scholen.
Niemand hoeft zich te laten ontmoedigen door de af en toe wat mismoedige berichten over de bijenstand in Nederland.

Enthousiaste imkers met, zo te zeggen “een bijenhart”, zien altijd weer kansen hun bijenstal te vullen met vitale bijenvolken. En dat enthousiasme in hun hobby willen ze graag met anderen delen. Komt en laat u inspireren door de imkers uit Stadskanaal en omgeving.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.