Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Samenwerking Terra en buitendienst Borger-Odoorn

Wethouder Trip

EXLOO – De buitendienst van de gemeente Borger-Odoorn biedt studenten van Terra de mogelijkheid praktijkervaring in de buitenruimte op te doen, onder begeleiding van ervaren medewerkers.

Afdelingsdirecteur Nico Werumeus Buning en docent Joop Oosterhof van Terra en wethouders Albert Trip en Freek Buijtelaar zijn het eens geworden over de unieke samenwerking. Zij bieden studenten hiermee de gelegenheid om naast hun theoretische lesprogramma ook praktijkervaring op te doen. Onder begeleiding van medewerker René Berghuis, van de gemeentelijke buitendienst, gaan elke maandag 10 studenten aan de slag in de buitenruimte.

Op maandag 17 september start de bijzondere samenwerking tussen mbo-school Terra in Emmen en de buitendienst van de gemeente Borger-Odoorn. Na een introductie op de gemeentewerf en een gezamenlijke lunch, vindt de officiële aftrap plaats in de tuin bij het gemeentehuis.

Wethouder Trip: “Met deze samenwerking is de buitendienst een goede partner voor Terra om theorie en praktijk beter op elkaar af te stemmen.” Wethouder Buijtelaar voegt toe: “De snoeischaar snijdt in dit geval letterlijk aan twee kanten, want voor de gemeente is dit tegelijk een kans om in contact te komen met toekomstige collega’s.

De studenten leren praktische vaardigheden zoals het knippen van hagen, ecologisch maaien, machinaal kanten snijden en de algemene onderhoudswerkzaamheden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.