Direct naar de inhoud.

Schutrups Run vaste prik van veel hardlopers

  • door:
  • op:
Schutrups Run – (F: Flip Slik)

EXLOO – “En daar gaat Margriet met de mooie achternaam over de finish. Ja, ze heet Schuttrups, bijna dezelfde naam. Geweldig Margriet, een prachtige prestatie.” En zo heeft speaker Jan Schutrups voor elke deelnemer die de finish van de Schutrups Run passeert een schouderklopje paraat. De deelnemers, van wie sommige buiten adem de streep halen, fleuren ervan op.

De vijftiende editie van de Schutrups Run telde afgelopen zondag 260 deelnemers. Geen record, maar de loop van 2018 staat in de annalen wel op een van de hoogste plekken. Het weer werkte, zoals zo vaak, voortreffelijk mee. Een lekker zonnetje, prima temperatuur en een beetje wind. Uitstekend hardloopweer, een gezellig sfeertje bij start en finish en veel persoonlijke records.

De jongste deelnemertjes gingen ’s morgens al vroeg van start. Het is altijd weer geweldig om te zien hoe de kleine beentjes de 500 meter afraffelen. Om elf uur staan de deelnemers klaar die vijf, tien of vijftien kilometer proberen te volbrengen. De route, die is uitgezet door Evelyn Steenbergen, voert de hardlopers over de ruggen en dalen van het Hondsrug Unesco Global Geopark. Volgens veel deelnemers een prachtig parcours.
Aan de Run deden ook een aantal hardloopsters vanW/Holy RUN mee, een beweegprogramma van Schutrups Exloo. Hierbij gaat het niet om de afstand, maar dat op een veilige en bewuste manier wordt hardgelopen. Alle deelnemers aan dit programma hebben op dit zware parcours een pr gelopen.

Jan Schutrups met winnares 15 km Margriet Schuttrups – F: Flip Slik

Na de finish blijven de meeste lopers nog een poosje plakken. Felgekleurde shirtjes, hypermoderne hardloopschoenen en allemaal met een chronometer om de pols. Ze praten na over de eigen prestatie en over de gelopen tijd. Record of niet. Een drankje in de hand. Volgend jaar zijn ze er zeker weer bij. Want de Schutrups Run staat bij de meesten vastgeprikt in de agenda.

Richard Prakken kwam als eerste over de finish na vijf kilometer en Marleen Popken deed dat bij de dames. Arjen Sanderse won bij de heren de tien kilometer, Claudia van Tellingen bij de dames. Het hoofdnummer, de vijftien kilometer, werd bij de heren gewonnen door Jan Stuursma en Margreet Schuttrups bij de dames.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal