Direct naar de inhoud.

Spooktocht met een zwart randje

  • door:
  • op:
F: Spooktocht Night of Terror

NIEUW BUINEN – Op zaterdag 27 oktober organiseerde Dorpshuis Nieuw-Buinen voor het derde jaar op rij de spooktocht “Night of Terror” in het kader van Halloween. Donderdag 25 oktober liepen diverse monsters van deze spooktocht nog los in het centrum van Stadskanaal, maar op zaterdag waren ze allemaal weer netjes in het bos om de ruim 150 deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. De reacties van terugkerende deelnemers waren zeer lovend en menig deelnemer heeft de datum voor volgend jaar alweer in de agenda staan.

Trots

De organisatie is trots op haar medewerkers. “In totaal hebben we met bijna 100 man hard gewerkt aan deze spooktocht, van grimeurs en figuranten tot technici en creatievelingen. We zijn trots op al deze mensen voor het werk wat ze verzet hebben en dankbaar voor alle sponsoren die hun vertrouwen in onze organisatie geplaatst hebben”.

Vroegtijdig einde

Helaas moest de spooktocht vroegtijdig beëindigd worden omdat een groep jongemannen in het bos, zowel deelnemers als figuranten, bedreigden met echte messen en decoratie hebben vernield. De politie werd gelijk ingeschakeld en het bos werd per direct geëvacueerd. Zowel figuranten als deelnemers werden verzameld bij de ingang van de route. Door uitblijven van actie van de politie kon de veiligheid van de deelnemers en figuranten niet langer gegarandeerd worden. De organisatie besloot iedereen terug te vervoeren naar Dorpshuis Nieuw-Buinen en de spooktocht af te blazen. Dit tot de grote teleurstelling van de groepen die in het dorpshuis zaten te wachten op hun beurt. Een ieder had begrip voor de situatie en enkele deelnemers hebben nog geholpen met het in veiligheid brengen van iedereen. “We zijn met een relatief grote club mensen ruim anderhalf uur na de ontruiming nog bezig geweest apparatuur en andere waardevolle spullen uit het bos te halen, maar hebben in die tijd helaas geen politie gezien”, aldus een woordvoerder van de spooktocht.

Positief

Ondanks het vroegtijdig einde van de spooktocht blijft de organisatie zeer positief. “Op 26 oktober 2019 zal editie 4 van Night of Terror plaatsvinden, we hebben reeds maatregelen getroffen om, zowel zichtbaar als onzichtbaar te zorgen dat het plezier van vele mensen niet weer wordt bedorven door een groepje rotte appels”, aldus de organisatie. De organisatie geeft ook aan dat enkele namen van deze jongens bekend zijn en dat er aangifte zal worden gedaan.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal